OraNoua.ro
Publicat în 30 aprilie 2014, 15:26 / 253 elite & idei

Cristian Bușoi: Taxa unică de impozitare din România poate fi un model și pentru alte state UE

Cristian Bușoi: Taxa unică de impozitare din România poate fi un model și pentru alte state UE

Liberalul Cristian Bușoi, candidat pe lista PNL pentru europarlamentare, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Timișoară, că vrea să promoveze practica din România a cotei unice de impozitare și în restul spațiului unional, considerând-o un model de succes.

De asemenea, dacă va câștiga un nou mandat în forul legislativ european, Bușoi susține că li se alătură colegilor liberali care vor să elimine birocrația și pericolele fiscale atunci când vorbim de atragerea fondurilor europene.

„Suntem împotriva majorării taxelor și chiar dacă nu e o chestiune care ține de vreo decizie europeană, vom milita și acolo pentru a promova taxa unică de impozitare din România, ca un lucru extrem de benefic care ar putea fi luat ca exemplu și de alte state ale UE. Credem că IMM-urile ar trebui să se bucure de o mai mare susținere și finanțare. Vrem să vedem infrastructura din România — drumuri, căi ferate, porturi—, nu doar mai bine finanțate din fonduri europene alocate României, ci și inclusă în proiectele transfrontaliere care vor începe să meargă în UE, care vor demara începând cu sfârșitul acestui an’, a declarat Cristian Bușoi.

El a subliniat faptul că își dorește ca niciun cetățean român să nu mai fie discriminat în Uniunea Europeană și că va milita pentru ca România să fie inclusă în spațiul Schengen. „Merităm deplin acest lucru și poate doar neperformanța celor care au avut responsabilități în perioada 2009-2012, dar poate și situația politică din anumite țări europene au împiedicat România să fie parte a Schengen”, a punctat candidatul liberal.

Bușoi a spus că va încerca să se asigure că fondurile europene vor putea fi folosite pentru construirea de spitale regionale, de cabinete în mediul rural și centre de permanență și că ar trebui să existe un Program internațional special dedicat Sănătății.

Cristian Bușoi crede că liberalii vor reuși să convingă un număr tot mai mare români că au cea mai bună ofertă în ceea ce privește candidații pentru Parlamentul Europei, întrucât toți cei de pe listă sunt oameni cu multă experiență politică, iar cei de pe locurile eligibile au reușit, în perioada în care au reprezentat România la Bruxelles, să susțină interesele României.

„Aceștia nu și-au denigrat niciodată țara, dimpotrivă, au încercat să promoveze România și valorile ei, au știut să fie influenți, au înțeles care sunt mecanismele de decizie europeană”, a conchis Cristian Bușoi.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe