OraNoua.ro
Publicat în 31 iulie 2013, 20:29 / 224 elite & idei

Cristian David a efectuat o vizită de lucru in Regatul Spaniei

Cristian David a efectuat o vizită de lucru in Regatul Spaniei

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a efectuat o vizită în Regatul Spaniei, în perioada 25 – 26 iulie 2013.

În debutul vizitei, oficialul român s-a întâlnit cu viceprimarul Barcelonei, Jaume Ciurama, şi cu directorul Direcţiei patrimoniu, muzee şi artă a Primăriei, Josep Luis Alay. În cadrul discuţiilor, ministrul român si-a exprimat satisfacţia pentru deschiderea autorităţilor spaniole, dar şi a populaţiei în general, faţă de comunitatea românilor stabiliţi în Regatul Spaniei. Astfel, oficialul a apreciat că buna integrare a membrilor comunităţilor româneşti din Regatul Spaniei va putea să contribuie la consolidarea dialogului bilateral dintre ţările noastre şi la o mai bună valorificare, în interesul comun, a diversităţii culturale.

Autorităţile spaniole au adresat, în cadrul întâlnirii, o invitaţie privind organizarea unei expoziţii despre performanţele înregistrate în România în cei 25 de ani de tranziţie. Expoziţia ar avea ca scop punerea în evidenţă a transformărilor majore înregistrate de societatea românească, a consolidării democratice şi a progresului economico – social.

Ministrul delegat Cristian David a avut o întrevedere cu primarul oraşului Barcelona, Xavier Trias, care a afirmat încă o dată dorinţa de consolidare a relaţiilor bilaterale dintre cele două societăţi, apreciind oportunitatea organizării expoziţiei dedicată României la Barcelona în 2014.

Împreună cu directorul Direcţiei de patrimoniu, muzee şi artă, ministrul Cristian David a avut o întâlnire cu preotul Aurel Bunda, care a prezentat situaţia privind stadiul lucrărilor construcţiei bisericii româneşti din Barcelona. Cu această ocazie, ministrul delegat Cristian David a solicitat sprijinul autorităţilor locale pentru finalizarea acestor lucrări, precum şi includerea viitoarei biserici în patrimoniul cultural şi spiritual al Barcelonei.

În cadrul vizitei în Regatul Spaniei, ministrul delegat Cristian David s-a întâlnit şi cu şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Cataloniei, Manel Prat Pelaez. Au fost discutate aspecte privind situaţia infracţionalităţii în rândul comunităţilor româneşti prezente în regiune şi aspecte ce ţin de combaterea comportamentului infracţional şi antisocial. Totodată, au fost convenite intensificarea cooperării organelor de aplicare a legii, întărirea colaborării cu autorităţile locale din România şi din regiunea Cataloniei, precum şi susţinerea procesului de integrare. În încheierea întrevederii, au fost trecute în revistă diferite situaţii speciale aflate în atenţia autorităţilor poliţieneşti regionale.

Ultima ora:

ObservatorFlaviu Predescu: De Ce Citim – Despre Jurnalul lui Mihail Sebastian

PoliticKlaus Iohannis, în Egipt: „România este interesată de stabilizarea situațiilor de criză din Orientul Mijlociu”

EconomieRadu Craciun: Criptomonedele – 4 teme de gandire

ExternMarco Badea: Despre lupta împotriva schimbărilor climatice

SocialCiprian Stănescu: Am început ”Soluții pentru 2025”. Un proiect de care cred că o să tot auziți

EvenimenteIonuţ Simion | Videoconferinţa ZF AmCham România – Guvernanţa Corporativă: Din ce în ce mai multe companii înţeleg că trebuie să se organizeze şi să funcţioneze după principiile unei guvernanţe corporative

CulturaFlaviu Predescu: De Ce Citim – Despre Jurnalul lui Mihail Sebastian

EditorialAndreea Paul: Cine conduce lumea?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe