OraNoua.ro
Publicat în 3 mai 2013, 19:48 / 167 elite & idei

Cristian David, a participat la Audienţa Generală a Sanctităţii Sale, Papa Francisc

Cristian David, a participat la Audienţa Generală a Sanctităţii Sale, Papa Francisc

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a participat, in data de 1 mai 2013, la Audienţa Generală a Sanctităţii Sale Papa Francisc.

La finalul audienţei ministrul delegat Cristian David a avut prilejul de a-l saluta pe Sanctitatea Sa şi de a-i transmite mesajul de salut în numele românilor de pretutindeni şi al comunităţii româneşti din Italia.

Demnitarul român a subliniat aprecierea faţă de mesajele Sanctităţii Sale de dialog şi solidaritate.

Ulterior, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni Cristian David a acordat un interviu pentru Radio Vatican în cadrul căruia a declarat: ‘O astfel de întâlnire creează o emoţie copleşitoare. Pentru noi e un prilej de deosebită onoare şi trebuie să vă spun că având această ocazie de a schimba câteva cuvinte pline de substanţă, cuvinte pe care le-am putut adresa Papei, care la rându-i a arătat apreciere pentru poporul român, m-am simţit copleşit. Am transmis Sanctităţii Sale aprecierea pe care românii o au faţă de lucrurile pline de înţelepciune pe care le-a transmis în puţinele luni de mandat, dar care au o profunzime atât spirituală cât şi socială. Mă refer aici la mesajele de dialog şi solidaritate pe care noi le-am apreciat deoarece comunităţile româneşti din diasporă simt nevoia de susţinere a efortului de integrare. Iar fără dialog şi solidaritate un astfel de proces complex de integrare nu se poate realiza.’

În cursul după-amiezii, ministrul delegat Cristian David a avut o întâlnire cu primarul Romei, Gianni Alemanno, la care au participat şi reprezentanţi ai Asociaţiei Românilor din Italia. Discuţia s-a axat pe susţinerea integrării comunităţii româneşti prin: prezenţa reprezentanţilor comunităţii româneşti în structurile administraţiei publice locale, constituirea unei asociaţii a antreprenorilor români din Italia şi susţinerea de către primăria Romei a proiectelor culturale ale comunităţii româneşti, în parteneriat cu Academia di Romania din Roma.

Totodată, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, s-a aflat în mijlocul comunităţii româneşti din Roma, care a sărbătorit ziua de 1 Mai în mod tradiţional.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe