OraNoua.ro
Publicat în 1 martie 2013, 18:48 / 353 elite & idei

Cristian David – întrevedere cu ambasadorul Republicii Serbia, Zoran Popovici

Cristian David – întrevedere cu ambasadorul Republicii Serbia, Zoran Popovici

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut astăzi, 1 martie 2013, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Serbia la Bucureşti, Zoran Popovici.

Întrevederea a avut ca obiectiv prezentarea portofoliului de ministrul delegat, precum şi sublinierea direcțiilor sale de acțiune.

Ministrul Cristian David a reliefat rolul de coordonare pe care îl are în legătură cu problematica românilor de pretutindeni care acoperă domenii de activitate aflate în gestionarea mai multor ministere.

Ambasadorul Republicii Serbia, Zoran Popovici a apreciat bunele relaţii bilaterale dintre cele două ţării şi a exprimat întreaga sa disponibilitate pentru lansarea unor proiecte comune.

În cadrul discuţiilor au mai fost abordate teme referitoare la drepturile minorităţii române din Serbia, teme aflate în atenţia Înaltului comisar al OSCE pentru minorităţi naţionale, dintre care amintim accesul la educaţie în limba maternă, accesul la informaţie (prin mass-media), drepturi religioase.

Ministrul delegat Cristian David a apreciat nota constructivă în care s-au desfăşurat discuţiile şi a exprimat speranţa că această întrevedere va avea o contribuţie semnificativă la consolidarea relaţiei bilaterale dintre cele două state.

cristian-david-zoran-popovici

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe