OraNoua.ro
Publicat în 22 mai 2013, 19:13 / 162 elite & idei

Cristian David – întrevedere cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Basarabeni din România

Cristian David – întrevedere cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Basarabeni din România

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a primit astăzi, 20 mai 2013, reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Basarabeni din România, din care fac parte 14 asociaţii din centrele universitare din ţară.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte de interes pentru participanţi, respectiv metodologia de admitere a studenţilor etnici români din afara graniţelor la universităţi din România şi metodele de stimulare a performanţei academice a acestora.

Studenţii au subliniat importanţa acordării locurilor cu burse în funcţie de performanţele fiecărui student admis în ciclul universitar, a introducerii examenelor de admitere pentru candidaţii la universităţile din România.

Ministrul delegat Cristian David a apreciat importanţa întâlnirii propuse de FAB Romania, exprimându-şi susţinerea pentru activitatea federaţiei. Oficialul a salutat ideea uniformizării sistemului de evaluare a candidaţilor, originari din România şi Republica Moldova, în cadrul procedurii de admitere la studii universitare. De asemenea, oficialul român şi-a exprimat interesul privind soluţiile de stimulare a studenţilor în funcţie de performanţe.

Pe de altă parte, ministrul delegat Cristian David a relevat potenţialul FAB România în calitate de mesager legitim al valorilor europene în Republica Moldova. În acelaşi timp, reprezentanţii FAB Romania au adus mulţumiri demnitarului român pentru deschidere, exprimându-şi disponibilitatea implicării în iniţiativele instituţiei.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe