OraNoua.ro
Publicat în 22 octombrie 2013, 19:02 / 459 elite & idei

Cristian David s-a intalnit cu deputatul francez Pierre-Yves le Borgn

Cristian David s-a intalnit cu deputatul francez Pierre-Yves le Borgn

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, l-a primit astăzi, 22 octombrie 2013, pe Pierre-Yves Le Borgn’, deputat în Adunarea Națională Franceză pentru francezii din străinătate, aflat într-o vizită în România. Dialogul a prilejuit o reafirmare a relațiilor substanțiale și diverse de cooperare dintre România și Republica Franceză.

Ministrul delegat Cristian David i-a prezentat oaspetelui francez abordarea pe care țara noastră o are în domeniul relațiilor cu românii de peste graniță și proiectele sale personale în ceea ce privește dezvoltarea arhitecturii instituționale pe care dorește să o realizeze în mandatul său. Oficialul român a precizat că, fiind vorba de un început de drum, țara noastră este deschisă spre experiența altor state, iar Republica Franceză poate constitui un bun model. În acest context, ministrul delegat Cristian David a trecut în revistă rezultatul discuțiilor pe care le-a avut la Paris cu ministrul delegat pentru francezii din străinătate, Hélene Conway-Mouret, precum și schimbul de experiență realizat cu acest prilej.

Totodată, oficialul român a abordat subiectul comunității românești din Franța, bine integrată din punct de vedere economic și social, amintind în context și problemele generate la nivelul acesteia de recentele declarații ale unor autorități franceze. Referitor la acest aspect, deputatul Pierre-Yves Le Borgn’ a asigurat că va transmite Guvernului Republicii Franceze și colegilor săi din Adunarea Națională mesajul părții române.

Cu această ocazie, oficialul francez a solicitat recomandări privind personalități și asociații reprezentative pentru comunitatea românească din Franța, în scopul implicării acestora în proiecte specifice. Pierre-Yves Le Borgn’ a ținut să amintească legăturile speciale dintre România și Franța, unele dintre acestea favorizate de activitatea unor personalități politice de anvergură.

Ultima ora:

ObservatorCodrin Scutaru, Andrei Stoian: Summit-ul NATO din Washington. Competiția pentru Casa Albă

PoliticMarcel Ciolacu: Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești

EconomieMihai Precup: In Tokyo – Japonia | Consolidarea cooperării economice româno-nipone

ExternAlexandru Grumaz: Este Ordinea Mondială într-o spirală descendentă!? Avem o criză a rachetelor nucleare tactice în Europa?

SocialCarmen Elena Cirnu: 🌟 Major Milestone Achieved! 🌟

EvenimenteVictor Vevera: ICI București este prezent la conferința „ Lumea Geospațială: 20 de ani de comunitate geospațială ” 2024

EditorialRadu Puchiu: Am moderat o nouă întâlnire pe care Aspen Institute Romania a organizat-o ca parte a Programului Technology & Society

CulturaCristina Popescu: Municipiul Cluj-Napoca, 1900 de ani de atestare documentarăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe