Adriana
Publicat în 27 martie 2013, 15:17 / 119 elite & idei

Cristian David va prezenta Guvernului o strategie nationala care vizeaza relatia cu romanii din toate colturile lumii

Cristian David va prezenta Guvernului o strategie nationala care vizeaza relatia cu romanii din toate colturile lumii
+ Observator

Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Cristian David a afirmat, intr-un interviu acordat pentru Agerpres, ca urmeaza sa prezinte Guvernului o strategie nationala care priveste relatia cu romanii din toate colturile. Cristian David a mai spus ca aceasta strategie va fi prezentata la sfarsitul lui martie – inceputul lui aprilie.
“Strategia natională privind relatia cu romanii de pretutindeni este instrumentul prin care vom pune in aplicare politicile privitoare la comunitatile romaneşti. Practic, aceasta strategie va raspunde in mod concret celor cinci prioritati pe care le-am inclus in programul de guvernare si care vizeaza apararea intereselor romanilor din afara, apararea drepturilor, libertatilor si demnitatii romanilor, mentinerea identitatii culturale si lingvistice, sustinerea si facilitarea procesului de integrare a acestora acolo unde traiesc, apropierea de familiile din tara”, a spus ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni.
Cristian David a completat ca urmatorul tel ar fi promovarea imaginii pozitive a Romaniei si ca lucreaza la crearea unui “brand de natie” prin care vor fi scoase in evidenta calitatile Poporului Roman.
“Aceste obiective se vor reflecta in modul in care strategia va raspunde concret. In strategie sunt cuprinse sectoarele de activitate care vor reprezenta actiunea unitara a Guvernului pe fiecare minister in parte, care are atributii si responsabilitati. E vorba, in afara Ministerului Afacerilor Externe, in interiorul caruia se gaseste departamentul pe care il conduc, de Ministerele Educatiei, Culturii, Muncii, Sanatatii, Afacerilor Interne. Toate vor avea sarcini in implementarea acestei strategii. Este o abordare unitara si integrata in strategie, care vine sa realizeze obiectivele cuprinse in programele de guvernare. Din aceasta strategie vor rezulta programe de activitati sectoriale, pentru fiecare minister in parte”, a precizat acesta.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe