OraNoua.ro
Publicat în 19 iunie 2013, 18:50 / 178 elite & idei

Cristian David: Vizita ministrului delegat pentru românii de pretutindeni în Statele Unite ale Americii

Cristian David: Vizita ministrului delegat pentru românii de pretutindeni în Statele Unite ale Americii

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii românilor din New York şi împrejurimi, în zilele de 8-9 iunie 2013, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii. Demnitarul român a discutat cu lideri ai mediului asociativ românesc, reprezentanţi ai presei de limbă română şi oameni de afaceri români.

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni a prezentat obiectivele prioritare ale Guvernului României în relaţia cu comunităţile româneşti din afara graniţelor şi a subliniat că acestea pot fi realizate numai într-un parteneriat al Guvernului cu reprezentanţii comunităţilor româneşti de peste hotare, prin dialog şi cooperare cu un mediu asociativ şi reprezentativ.

În continuarea vizitei, ministrul delegat Cristian David a fost primit, luni 10 iunie 2013, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite, de Înaltul Reprezentant ONU pentru Alianţa Civilizaţiilor, E.S. Nassir Abdulaziz Al-Nasser. Cei doi oficiali au discutat despre eforturile comune pentru eliminarea discriminării, promovarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor şi stabilirea unui climat de toleranţă, dialog inter-cultural şi inter-confesional.

Totodată, oficialul român a participat la lucrările Consiliului Transatlantic pentru Migraţie, organizat de Institutul pentru Politici de Migraţie. Ministrul delegat Cristian David a arătat că priorităţile viitoarelor documente internaţionale privind migraţia trebuie să se axeze pe trei linii şi anume: apărarea drepturilor comunităţilor de imigranţi, folosirea resurselor diasporei pentru dezvoltare şi coordonarea ajutoarelor pentru dezvoltare.

Discuţiile din cadrul Consiliului Transatlantic pentru Migraţie au urmărit să contribuie la armonizarea poziţiilor naţionale în pregătirea reuniunii ministeriale ONU Dialogul la nivel înalt privind migraţia şi dezvoltarea, care se va desfăşura la New York, în prima săptămână din octombrie a acestui an.

În marja reuniunii, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut o întâlnire cu Anne Richard, Asistent al Secretarului de Stat, Biroul pentru Refugiaţi şi Migraţie, din cadrul Departamentului de Stat American. Cei doi demnitari au discutat despre consolidarea relaţiilor bilaterale şi despre evoluţia procesului de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români care călătoresc în SUA.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe