OraNoua.ro
Publicat în 22 februarie 2017, 19:16 / 270 elite & idei

Cristian Diaconescu: Afirmaţiile lui Dragnea despre multinaţionale sunt cât se poate de grave

Cristian Diaconescu: Afirmaţiile lui Dragnea despre multinaţionale sunt cât se poate de grave

de Cristian Diaconescu

PSD trebuie să renunţe la argumentul duşmanului extern şi să repare consecinţele generate de OUG 13. Iată ce declară la RFI Cristian Diaconescu, prim-vicepreşedinte PMP, fost ministru al Justiţiei şi fost şef al diplomaţiei române. Reacţia sa vine după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut la România TV Comisiei SRI din Parlament să clarifice în ce măsură s-au implicat multinaţionalele în protestele de stradă din ultimele săptămâni.

Cristian Diaconescu e de părere că “o forţă politică matură, atunci când constată că a făcut o greşeală este preocupată în primul rând să repare consecinţele generate de acea greşeală. Sunt convins că PSD are maturitatea necesară de a pune în aplicare în România ceea ce şi-a asumat ca responsabilitate, nu numai pe plan intern, dar şi pe plan internaţional şi anume faptul că actele normative pe care le-aţi menţionat au fost alcătuite şi mai ales comunicate de o manieră greşită. Or din acest punct de vedere, cred că ar fi foarte bine ca această situaţie să se rezolve, fără a se mai folosi argumente ale duşmanului extern, ale unor influenţe mai mult sau mai puţin dovedite (…), pentru a delegitima o mişcare ce a cuprins întreaga Românie şi a dobândit recunoaştere internaţională”.

“Nu ştiu în ce măsură există o solicitare, sunt într-o formă sau alta adresate instituţiilor statului, dar cred că baza legală este cât se poate de incertă şi poate fi interpretată venind din zona politică o astfel de cerere ca reprezentând o încălcare gravă a regulilor de funcţionare a instituţiilor, mai ales într-un stat democratic”, atrage atenţia fostul ministru al Justiţiei.

 

Consecinţe “extrem de complicate”

 

Prim-vicepreşedintele PMP spune că “afirmaţia conform căreia ar trebui să se înţeleagă de către opinia publică din România faptul că o serie de multinaţionale, mă rog, companii desfăşoară activităţi împotriva siguranţei naţionale este cât se poate de gravă, consecinţele pot fi extrem de complicate. Mai mult decât atât, practic, un partid de guvernământ dintr-un stat membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice consideră că reprezentanţii capitalului străin, dar şi al celui românesc organizează activităţi antistatale. Aceste afirmaţii doar dacă privim la modul în care sunt făcute şi direcţiile spre care sunt îndreptate pot genera pe termen mediu şi lung nu numai suspiciune şi neîncredere, dar şi o formă de respingere din partea celor pe care îi considerăm parteneri economici esenţiali pentru România”.

http://www.rfi.ro/politica-93211-cristian-diaconescu-dragnea-multinationale-proteste-ordonanta

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe