Cristian Diaconescu, despre candidatura la prezidențiale: „În momentul în care mi-ar trece prin cap, sigur că ar trebui să existe un partid care să mă atragă, să mă inspire”
Întrebat în legătură cu posibilitatea de a candida la alegerile prezidențiale din 2014, consilierul prezidențial, Cristian Diaconescu a declarat că în momentul în care ar lua în considerare această posibilitate ar trebui să existe un partid care să îl atragă și să îl inspire. Invitată ieri la emisiunea „După 20 de ani”, candidatul la șefia PDL, Elena Udrea a nominalizat cinci potențiali candidați la Președinție: Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu, Adriean Videanu, Cristian Diaconescu.
„Răspunsul meu este nu. Eu spun acest lucru pentru că am şansa şi norocul să fiu apolitic, eu nu am voie să fac politică. În momentul în care mi-ar trece prin cap, sigur că ar trebui să existe un partid care să mă atragă, să mă inspire şi care să mă şi dorească, bineînţeles. (…) Până în acest moment, ca decizie, nimeni (din PDL, n.r.) nu mi-a transmis un astfel de lucru”, a spus Diaconescu la România Tv.
Diaconescu a mai afirmat că cei cinci prezidențiabili nominalizați de Elena Udrea au un punct comun și anume, responsabilități pe atribuții legate de CSAT.
„Între cei cinci numiţi de Elena Udrea există un numitor comun: au avut responsabilităţi ministeriale sau guvernamentale pe atribuţiuni care se leagă de Consilul Suprem de Apărare a Ţării. Toţi au avut, practic, responsabilităţi care ar reveni şi preşedintelui. Din acest punct de vedere cred că sunt mult mai îndreptăţiţi cei numiţi de Elena Udrea decât cei care se bazează numai pe popularitate veridicată prin sondaj”, a mai spus consilierul prezidențial.
Cristian Diaconescu a mai declarat a mai declarat că la cum arată acum partidele politice nu va candida pentru prezidențiale.
„În acest context al partidelor politice, aşa cum arată mecanismul pe care îl privesc din afară, nu. Aceasta este evaluarea mea. (…) PDL este de urmărit pentru că nu este important de ce a căzut, ci este important cum se va ridica. Până când nu se ridică sau nu propune altceva, evaluarea mea nu se va schimba„, a mai spus consilierul prezidențial.
Ultima ora:
ObservatorCsibi Magor: Burnoutul este legat mai degrabă de cât de mult lăsăm munca să ne domine viața
PoliticRadu Puchiu: Realitatea e ca toată lumea a pierdut cate ceva
EconomieAndrei Dudoiu: SeedBlink offers now access to Bolt, the $14B global leader in urban mobility, through a secondary investment opportunity
ExternRobert Lupițu: “ROEXIT” – Ce pierd românii, din țară și din diaspora, dacă România iese din Uniunea Europeană și NATO
SocialCsibi Magor: Burnoutul este legat mai degrabă de cât de mult lăsăm munca să ne domine viața
EvenimenteCiprian Stănescu: Inovatori în sustenabilitate din patru țări din CEE s-au reunit într-un eveniment regional la București
EditorialCristian Grosu: O crimă – Locul gol al României de la masa următorului deceniu
CulturaFlaviu Predescu: Despre Festivalul de Teatru de la Cluj, la Cultura pentru toți – Video
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe