OraNoua.ro
Publicat în 20 martie 2013, 20:51 / 196 elite & idei

Cristian Diaconescu, despre candidatura la prezidențiale: „În momentul în care mi-ar trece prin cap, sigur că ar trebui să existe un partid care să mă atragă, să mă inspire”

Cristian Diaconescu, despre candidatura la prezidențiale: „În momentul în care mi-ar trece prin cap, sigur că ar trebui să existe un partid care să mă atragă, să mă inspire”

Întrebat în legătură cu posibilitatea de a candida la alegerile prezidențiale din 2014, consilierul prezidențial, Cristian Diaconescu a declarat că în momentul în care ar lua în considerare această posibilitate ar trebui să existe un partid care să îl atragă și să îl inspire. Invitată ieri la emisiunea „După 20 de ani”, candidatul la șefia PDL, Elena Udrea a nominalizat cinci potențiali candidați la Președinție: Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu, Adriean Videanu, Cristian Diaconescu.

Răspunsul meu este nu. Eu spun acest lucru pentru că am şansa şi norocul să fiu apolitic, eu nu am voie să fac politică. În momentul în care mi-ar trece prin cap, sigur că ar trebui să existe un partid care să mă atragă, să mă inspire şi care să mă şi dorească, bineînţeles. (…) Până în acest moment, ca decizie, nimeni (din PDL, n.r.) nu mi-a transmis un astfel de lucru”, a spus Diaconescu la România Tv.

Diaconescu a mai afirmat că cei cinci prezidențiabili nominalizați de Elena Udrea au un punct comun și anume, responsabilități pe atribuții legate de CSAT.

„Între cei cinci numiţi de Elena Udrea există un numitor comun: au avut responsabilităţi ministeriale sau guvernamentale pe atribuţiuni care se leagă de Consilul Suprem de Apărare a Ţării. Toţi au avut, practic, responsabilităţi care ar reveni şi preşedintelui. Din acest punct de vedere cred că sunt mult mai îndreptăţiţi cei numiţi de Elena Udrea decât cei care se bazează numai pe popularitate veridicată prin sondaj”, a mai spus consilierul prezidențial.

Cristian Diaconescu a mai declarat a mai declarat că la cum arată acum partidele politice nu va candida pentru prezidențiale.

În acest context al partidelor politice, aşa cum arată mecanismul pe care îl privesc din afară, nu. Aceasta este evaluarea mea. (…) PDL este de urmărit pentru că nu este important de ce a căzut, ci este important cum se va ridica. Până când nu se ridică sau nu propune altceva, evaluarea mea nu se va schimba„, a mai spus consilierul prezidențial.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe