Matei Bogdan
Publicat în 3 februarie 2021, 10:37 / 184 elite & idei

Cristian Diaconescu, Teodor Meleșcanu: New Strategy Center și un think tank din Turcia au discutat despre provocările de securitate de la Marea Neagră și relațiile transatlantice

Cristian Diaconescu, Teodor Meleșcanu: New Strategy Center și un think tank din Turcia au discutat despre provocările de securitate de la Marea Neagră și relațiile transatlantice

Think tank-ul românesc New Strategy Center și Fundația pentru Cercetare Economică, Politică și Socială (SETA) din Turcia au organizat o serie de consultări pe teme de interes strategic, informează un comunicat de presă publicat pe Facebook.

Reprezentanți ai NSC și ai SETA s-au întâlnit luni, 1 februarie 2021, în regim online, pentru a discuta teme de interes comun în domeniile securității și relațiilor internaționale.

Provocările de securitate din regiunea Mării Negre, Balcanilor și Mediterana de Est, din nordul Africii și Orientul Mijlociu s-au aflat pe agenda de discuțiilor dintre experții români și turci.

Totodată au fost discutate evoluțiile la nivelul Uniunii Europene, modul în care se va dezvolta relația transatlantică, precum și elementele de continuitate și de noutate în politica externă și de securitate a SUA ca urmare a instalării unei noi administrații.

New Strategy Center și SETA au încheiat un memorandum de cooperare în decembrie 2020, care are ca obiectiv organizarea de evenimente, consultări și elaborarea unor analize pe teme de interes comun.

Cele două think-tank-uri de la București și Ankara își propun să contribuie la consolidarea parteneriatului strategic dintre România și Turcia și la o mai bună înțelegere a percepției fiecărei părți cu privire la provocările de securitate din spațiile de interes.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorBarbu Mateescu: România e scrisă de ceilalți

PoliticSebastian Burduja: Pe 15 februarie românii vor marca în fiecare an Ziua Națională a Lecturii.

EconomieGruia Stoica: ”Ne concentrăm și pe finalizarea proiectului rezidențial din Pipera, pe un teren de 10.367 de metri pătrați”

ExternRobert Lupițu: Patrulaterul diplomatic Geneva-Bruxelles-Viena-Brest. Câteva adnotări despre securitatea europeană și a României

SocialBarbu Mateescu: România e scrisă de ceilalți

EvenimenteRemus Pricopie: “Dezechilibrul de gen afectează calitatea guvernării”

CulturaGeorge Maior: Între „Don’t Look Up” şi Francis Drake

EditorialAlina Bârgăoanu: „Fake news” nu înseamnă jurnalismClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe