OraNoua.ro
Publicat în 1 februarie 2017, 18:36 / 262 elite & idei

Cristian Pîrvulescu: Modificarea codurilor penale prin OUG, o acțiune total nedemocratică, dar așteptată

Cristian Pîrvulescu: Modificarea codurilor penale prin OUG, o acțiune total nedemocratică, dar așteptată

Majoritatea PSD-ALDE înțelege să împingă România pe drumul iliberal alături de Polonia și Ungaria, și apropie România mai degrabă de estul Europei decât de vestul continentului, spune la RFI politologul Cristian Pîrvulescu, după ce Executivul a aprobat în ședința de aseară adoptarea OUG privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

”Este o schimbare pe care nimic nu a anticipat-o în campania electorală, dar totul o anticipa din campaniile subsidiare de anul trecut când instituțiile statului și ong-urile au fost atacate masiv.

Va fi foarte dificil ca lucrurile să fie schimbate pentru că în Parlament Opoziția este slăbită și șansele sale de a schimba ceva sunt limitate. De aici și disperarea unei părți a opiniei publice care protestează, dar care, din păcate, nu are soluții.

Comisia Europeană, prin raportul MCV, a avertizat că România, dacă va adopta OUG, va intra într-o cu totul altă formă de monitorizare, va fi considerată o țară care nu mai respectă standardele statului de drept. Mă aștept ca după toate acestea să vedem reacții din partea CE .

O eventuală moțiune de cenzură este  tardivă și oricum lipsită de șanse”, adaugă președintele de onoare al Asociației Pro-Democrația.

http://www.rfi.ro/politica-92791-politolog-cristian-pirvulescu-modificare-cod-penal-ordonanta-urgenta

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe