OraNoua.ro
Publicat în 30 octombrie 2013, 20:06 / 398 elite & idei

Cristian Socol: Evazioniștii nu fură de la o entitate abstractă numită stat, ci fură de la fiecare dintre noi

Cristian Socol: Evazioniștii nu fură de la o entitate abstractă numită stat, ci fură de la fiecare dintre noi

Guvernul USL a început lupta cu evaziunea fiscală, iar evenimentele din ultimul timp sunt dovadă a acestui fapt, afirmă consilierul premierului Victor Ponta pe probleme macroeconomice, Cristian Socol.

Într-o declarație acordată AGERPRES, Socol spune că ”evazioniștii nu fură de la o entitate abstractă numită stat, ci fură de la fiecare dintre noi” și adaugă că evaziunea fiscală afectează în primul rând cetățenii cinstiți, deoarece aceștia sunt cei care pierd cel mai mult de pe urma lipsei banilor de la bugetul de stat.

”Guvernul a demarat lupta împotriva evaziunii fiscale nu doar la nivel declarativ, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți, din tribune, ci a intrat pe teren și joacă tare. Evaziunea fiscală este o boală a societății care afectează în special cetățenii cinstiți, care își plătesc cu conștiinciozitate taxele și impozitele. Deși aceștia contribuie la bunăstarea societății, sunt văduviți de beneficiile de care ar trebui să aibă parte tocmai din cauza evazioniștilor, care se bucură de serviciile statului fără să plătească pentru ele. Evazioniștii nu fură de la o entitate abstractă numită stat, ci fură de la fiecare din noi. Fură de la drumuri, de la școli, de la spitale, de la absolut toate cele care depind de bugetul public”, a declarat Socol.

De asemenea, el spune că acțiunile demarate în ultima perioadă, cât și modificările legislative promovate de Guvern, încep să aibă efecte și se observă deja o creștere a încasărilor.

”Descinderile procurorilor, destructurarea marilor rețele de evaziune fiscală, modificările aduse Codului Insolvenței, dar și reducerea TVA la pâine încep să aibă efecte pozitive la nivelul încasărilor la bugetul de stat. Toate acestea au făcut ca evazioniștii să se gândească de două ori înainte de a încălca legea, deoarece riscul a devenit mai mare, iar beneficiile mult mai mici”, a mai spus consilierul premierului Victor Ponta. AGERPRES (AS — autor: Cristina Tatu, editor: Mihai Simionescu)

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

PoliticTheodor Paleologu: Devotio moderna | Eu cu cine gândesc? | Podcast cu Răzvan Ioan | EP 86

EconomieCorina Murafa: Ne-am chinuit capetele în secțiunea de Agricultură și Mediu din Comitetul Economic și Social European cu dezvoltarea sustenabilă a zonelor rurale, cu o tranziție justă în sistemele agro-alimentare și cu promovarea agriculturii ecologice

ExternAndrei Caramitru: Cei care speră ca vreodată Rusia să fie democratică sau sa avanseze economic sunt duși cu capul

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteAndrei Stoian: I had the pleasure of participating in the Romania – The Republic of Moldova Business Forum

EditorialAlexandru Grumaz: Cum va răspunde Iranul la lovitura Israelului de la Damasc

CulturaCristina Popescu: Astronomie. EvenimenteClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe