OraNoua.ro
Publicat în 12 februarie 2014, 08:20 / 257 elite & idei

Cristian Socol: Măsurile luate de Guvern pentru stimularea pieței de capital din România, apreciate la New York

Cristian Socol: Măsurile luate de Guvern pentru stimularea pieței de capital din România, apreciate la New York

Prima ediție a Zilelor Românești ale Investitorilor desfășurată în New York s-a încheiat cu succes iar peste 100 de reprezentanți ai fondurilor de investiții de pe Wall Street cu active de peste 1.000 de miliarde de dolari au apreciat măsurile luate de Guvernul Ponta pentru stimularea pieței de capital, a declarat marți pentru AGERPRES Cristian Socol, consilier al premierului.

‘Prin progresele obținute în domeniul macroeconomic și potențialul ridicat de creștere al economiei, România este apreciată drept o bună destinație de investiții pe termen scurt, mediu și lung. Această afirmație este argumentată și prin succesul IPO-ului Romgaz și plasamentul de obligațiuni realizat în SUA (1 miliard cu o maturitate de 30 ani, practic cea mai lungă maturitate obținută în Europa de Est)’, a spus Socol.

Potrivit acestuia, Bursa de Valori București a înregistrat anul trecut cea mai mare valoare a capitalizării din istoria sa, pe fondul creșterii cu 36% a capitalizării bursiere în 2013 față de 2012.

‘Barierele ce frânează dezvoltarea unei piețe de capital moderne vor fi înlăturate în 2014. În anul curent, IPO-urile pentru companiile de stat Hidroelectrica, Electrica și CE Oltenia vor contribui la menținerea unei lichidități bune pe bursă’, a mai afirmat Socol.

Ultima ora:

ObservatorFlaviu Predescu: De Ce Citim – Despre Jurnalul lui Mihail Sebastian

PoliticKlaus Iohannis, în Egipt: „România este interesată de stabilizarea situațiilor de criză din Orientul Mijlociu”

EconomieRadu Craciun: Criptomonedele – 4 teme de gandire

ExternMarco Badea: Despre lupta împotriva schimbărilor climatice

SocialCiprian Stănescu: Am început ”Soluții pentru 2025”. Un proiect de care cred că o să tot auziți

EvenimenteIonuţ Simion | Videoconferinţa ZF AmCham România – Guvernanţa Corporativă: Din ce în ce mai multe companii înţeleg că trebuie să se organizeze şi să funcţioneze după principiile unei guvernanţe corporative

CulturaFlaviu Predescu: De Ce Citim – Despre Jurnalul lui Mihail Sebastian

EditorialAndreea Paul: Cine conduce lumea?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe