OraNoua.ro
Publicat în 12 februarie 2014, 08:20 / 230 elite & idei

Cristian Socol: Măsurile luate de Guvern pentru stimularea pieței de capital din România, apreciate la New York

Cristian Socol: Măsurile luate de Guvern pentru stimularea pieței de capital din România, apreciate la New York

Prima ediție a Zilelor Românești ale Investitorilor desfășurată în New York s-a încheiat cu succes iar peste 100 de reprezentanți ai fondurilor de investiții de pe Wall Street cu active de peste 1.000 de miliarde de dolari au apreciat măsurile luate de Guvernul Ponta pentru stimularea pieței de capital, a declarat marți pentru AGERPRES Cristian Socol, consilier al premierului.

‘Prin progresele obținute în domeniul macroeconomic și potențialul ridicat de creștere al economiei, România este apreciată drept o bună destinație de investiții pe termen scurt, mediu și lung. Această afirmație este argumentată și prin succesul IPO-ului Romgaz și plasamentul de obligațiuni realizat în SUA (1 miliard cu o maturitate de 30 ani, practic cea mai lungă maturitate obținută în Europa de Est)’, a spus Socol.

Potrivit acestuia, Bursa de Valori București a înregistrat anul trecut cea mai mare valoare a capitalizării din istoria sa, pe fondul creșterii cu 36% a capitalizării bursiere în 2013 față de 2012.

‘Barierele ce frânează dezvoltarea unei piețe de capital moderne vor fi înlăturate în 2014. În anul curent, IPO-urile pentru companiile de stat Hidroelectrica, Electrica și CE Oltenia vor contribui la menținerea unei lichidități bune pe bursă’, a mai afirmat Socol.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe