OraNoua.ro
Publicat în 1 octombrie 2014, 19:51 / 385 elite & idei

Cristian Socol: Prin reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, România continuă paradigma dezvoltării economice

Cristian Socol: Prin reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, România continuă paradigma dezvoltării economice

România continuă paradigma dezvoltării economice prin reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, susține Cristian Socol, consilier al primului ministru.

„Prin adoptarea măsurii de neimpozitare a profitului reinvestit, a celor două scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor și crearea de locuri de muncă și retehnologizare, Guvernul produce o ruptură în modul de gândire de tipul austeritate, tăieri de salarii, pensii, ajutoare sociale, închideri de școli, spitale s.a. Ne dorim dezvoltare printr-o viziune integrată, cu măsuri de creștere a potențialului economiei, investițiilor și crearea de noi locuri de muncă”, spune Socol, într-o declarație transmisă miercuri AGERPRES.

El subliniază că intrarea în vigoare de miercuri a reducerii CAS cu cinci puncte procentuale se va vedea în creșterea investițiilor, locuri de muncă, măriri de salarii și consum mai ridicat, arătând astfel că este o măsură care stimulează creșterea economică.

„Efectele de multiplicare ale reducerii CAS sunt încărcate de alte măsuri de creștere a PIB potențial: neimpozitarea profitului reinvestit și acordarea de facilități fiscale investițiilor străine importante, pentru a stimula afacerile; facilități fiscale la importul de tehnologie, pentru a crește productivitatea muncii; scheme de ajutor de stat pentru investiții majore și creare de locuri de muncă; scheme de minimis pentru IMM-uri inovative; scheme de ajutor de stat și garantare a împrumuturilor pentru investiții în domeniile strategice definite de Guvern în Planul de Investiții strategice și Ocupare de locuri de muncă; măsuri pentru funcționalizarea unui mediu concurențial competitiv și proiecte pentru reducerea evaziunii și combaterea muncii la negru”, conchide Socol.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Negru: Dublu Eveniment InvesTenergy, 10 octombrie – Avem 24 de Speakeri și Moderatori confirmați

PoliticMircea Geoană: România ar putea fi prima ţară europeană care să se alăture Antantei pentru protecţia mediului

EconomieÖmer Tetik, despre expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”

ExternTeodor Baconschi: 33 de ani de la reunificarea Germaniei. De ce Berlinul rămâne stindardul democrației europene

SocialNicoleta Munteanu: Ora de Educatie Antreprenoriala Kids in Business cu elevii clasei a VII-a de la Colegiul National Dr. Ioan Mesota din Brasov

EvenimenteAndreea Negru: Dublu Eveniment InvesTenergy, 10 octombrie – Avem 24 de Speakeri și Moderatori confirmați

EditorialRadu Magdin: C-Suite’s Next Challenge – AI And Disinformation

CulturaMireille Rădoi: Strada de C’Arte și un gând către generațiile tinereClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe