Matei Bogdan
Publicat în 20 aprilie 2022, 17:18 / 191 elite & idei

Cristina Popescu: Colecții. Palatul Elisabeta

Cristina Popescu: Colecții. Palatul Elisabeta

Romfilatelia continuă seria emisiunilor de mărci poștale cu tematica Colecții și introduce în circulație vineri, 15 aprilie a.c., emisiunea de mărci poștale Colecții. Palatul Elisabeta.

Emisiunea, alcătuită din șase timbre, șase minicoli, o coliță dantelată și două plicuri prima zi a emisiunii, asociază costumelor populare din patrimoniul Palatului Elisabeta, imaginile reginelor sau principeselor din Familia Regală a României și elemente statuare, iar pe plicurile prima zi, imagini de interior din Saloane ale Palatului Elisabeta.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei este ilustrat un costum tradițional din Pădureni, 1/2 sec. XX, gospodărie, care a fost purtat de Regina Elena.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,80 lei este redat un costum tradițional de mireasă din Argeș, 1/4 sec. XX, atelier sătesc, care a fost purtat de Regina Maria.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,90 lei este reprezentat un costum tradițional din Vrancea, 1/4 sec. XX, gospodărie, purtat de Regina Elisabeta.

Un costum tradițional din Muscel, haină de inspirație tradițională, 1/4 sec. XX, atelier sătesc, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 4 lei, a fost purtat de Principesa Ileana.

Un costum tradițional din Vâlcea, 1/4 sec. XX, gospodărie, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 lei, a fost purtat de Principesa Mărioara.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 15,60 lei este redat un costum tradițional din Romanați, 1/4 sec. XX, gospodărie, care a fost purtat de Regina Maria.

Pe colița emisiunii cu valoarea nominală a timbrului de 32 lei este ilustrat un costum tradițional din Olt, 1/4 sec. XX, gospodărie.

Romfilatelia mulțumește Asociației Casa Majestății Sale Custodele Coroanei și fotografului Daniel Angelescu, Domnului Director General Narcis Dorin Ion și echipei Muzeului Național Peleș, Domnului Director General Virgil Ștefan Nițulescu și echipei de documentare a Muzeului Țăranului Român, pentru sprijinul documentar și fotografic oferit la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Emisiunea filatelică va fi disponibilă începând de vineri, 15 aprilie 2022, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Ultima ora:

ObservatorTheodor Paleologu: Un nou podcast al Casei Paleologu – „D’ale antropologiei” cu Alec Bălășescu.

PoliticKelemen Hunor: Politică trebuie să faci într-un singur moment, când te pregăteşti de alegeri

EconomieRamona Jurubiță: „Toate trendurile care erau latente s-au accelerat și sunt vizibile acum. Noi le vedem”

ExternOvidiu Nahoi: Lungul drum către „normalizare” între Serbia și Kosovo

SocialVlad Mixich: Nu mai am nicio îndoială că trăim acel punct istoric de inflexiune care este egalat ca importanță doar de evenimente ca descoperirea roții, a scrisului sau a electricității

EvenimenteAndreea Paul: Despre VIITORUL copiilor noștri

CulturaFlaviu George Predescu: Scriere creativă Verbum, la Cugir – Un veritabil schimb de idei între generații

EditorialAlexandru Lăzescu: Cum a apărut criza bancară din America și cum ne-ar putea afectaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe