OraNoua.ro
Publicat în 6 noiembrie 2013, 20:15 / 454 elite & idei

Cristina Popescu – Emisiune de mărci poștale la cea de-a 85-a aniversare a radioului public

Cristina Popescu – Emisiune de mărci poștale la cea de-a 85-a aniversare a radioului public

Romfilatelia pune în circulație o emisiune de mărci poștale intitulată „Fonoteca de Aur a României”, cu ocazia celei de-a 85-a aniversări a radioului public, informează un comunicat de presă.

„Alo, alo, aici Radio București” sunt cuvintele auzite pentru prima dată de ascultătorii români la 1 noiembrie 1928, moment ce a însemnat nașterea Radioului Românesc, marcând, astfel, evoluția tehnologică națională și permițând alcătuirea unui fond unic inestimabil, o adevărată panoramă sonoră a istoriei și culturii românești.

Romfilatelia se alătură manifestărilor ocazionate de celebrarea a 85 de ani de existență a Radioului Românesc și introduce în circulație o emisiune de mărci poștale intitulată „Fonoteca de Aur a României”. Aducând elogiu istoriei și culturii românești, emisiunea de mărci poștale ilustrează doar 12 dintre comorile Fonotecii de Aur, care se regăsesc printre cele mai valoroase înregistrări aflate în arhiva sonoră națională, precizează comunicatul citat.

Cele două timbre ale emisiunii reproduc imaginile lui Nicolae Iorga (ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 1,00 leu) și Elena Văcărescu (redată pe timbrul cu valoarea nominală de 14,50 lei). Alături de acestea, emisiunea mai conține un plic prima zi și un întreg poștal, iar ca forme de machetare au fost folosite coală de 32 de timbre, minicoala de 4 timbre și blocul de 2 timbre + 14 viniete.

Blocul emisiunii are ca element distinctiv un disc imprimat în folio aur, cele două mărci poștale ale emisiunii, precum și viniete ce ilustrează personalități românești de seamă: George Enescu, Lucian Blaga, Liviu Rebreanu, Henri Coandă, Mihail Jora, Tudor Arghezi, George Călinescu, Maria Tănase, Mihail Sadoveanu și Nicolae Titulescu.

Începând din 4 noiembrie, emisiunea de mărci poștale „Fonoteca de Aur a României” va putea fi achiziționată de la toate magazinele Romfilatelia din București și din țară.

Ultima ora:

ObservatorAndrei Stoian: A debutat podcastul „Prezentul Viitorului”

PoliticAlexandru Grumaz: Electroșocul Trump!

EconomieSergiu Manea: BCR a educat financiar peste un milion de români

ExternLaura D. Stifter: Ce se mai întâmplă, în chiar acest moment, prin Rusia?

SocialCsibi Magor: Este foarte ineficient să cauți rezolvări în momentele în care omul are nevoie să fiu ascultat

EvenimenteTiberiu Andrioaiei: România poate și are resurse să devină un furnizor de competențe și echilibru în regiune

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe