OraNoua.ro
Publicat în 15 ianuarie 2014, 01:33 / 194 elite & idei

Cristina Popescu: ‘Luceafărul poeziei românești’ omagiat pe mărcile poștale

Cristina Popescu: ‘Luceafărul poeziei românești’ omagiat pe mărcile poștale

Ca în fiecare an, Romfilatelia continuă să promoveze pe timbre adevărate valori și simboluri, reprezentând o neîncetată susținătoare a tradițiilor și obiceiurilor românești, precum și a proiectelor culturale de interes național.

Prima emisiune de mărci poștale a anului 2014 marchează Ziua Culturii Naționale, sărbătorită în data de 15 ianuarie, și este dedicată marelui poet național, intitulându-se Mihai Eminescu — ‘Luceafărul poeziei românești’.

Considerat simbol național, Mihai Eminescu a fost, este și va rămâne cu siguranță un geniu al literaturii poetice ‘cu totul deosebit în felul său, om al timpului modern, deocamdată blazat în cuget, iubitor de antiteze cam exagerate…dar în fine poet, poet în toată puterea cuvântului…’. (Titu Maiorescu, 15 mai 1871)

Fire permanent în mișcare, marele poet se face remarcat și în domenii precum publicistică și teatru, însă se identifică cu romantismul literar, opera sa putând fi definită, în toată bogăția ei, ca fiind cea dintâi treaptă de înălțare a literaturii române.

Timbrul emisiunii, având valoarea nominală de 9,10 lei, reproduce imaginea unui portret al poetului Mihai Eminescu aflat în galeria de tablouri a Academiei Române. Alături de acesta emisiunea mai conține și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 6 timbre + 3 viniete, blocul de 4 timbre + 4 viniete și colița dantelată.

Produsul special al emisiunii îl reprezintă albumul filatelic, realizat într-un tiraj de 360 exemplare și echipat cu blocul de 4 timbre și 4 viniete, având aplicată pe manșetă ștampila prima zi a emisiunii și semnătura olografă a lui Mihai Eminescu în folio aur și cu plicul prima zi al emisiunii cu ștampila prima zi aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate cu negru de la 001 la 360.

Începând cu ziua de miercuri, 15 ianuarie 2014, emisiunea de mărci poștale Ziua Culturii Naționale: Mihai Eminescu — ‘Luceafărul poeziei românești’ va putea fi achiziționată de la toate magazinele Romfilatelia din București și din țară.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe