OraNoua.ro
Publicat în 30 iulie 2014, 15:22 / 223 elite & idei

Cristina Popescu: Mărcile poștale românești omagiază eroismul și vitejia soldaților români

Cristina Popescu: Mărcile poștale românești omagiază eroismul și vitejia soldaților români

‘Nu vărsați lacrimi pe mormântul eroilor,

Ci mai curând slăviți-i prin cântece,

Așa, ca faima lor să rămână un ecou,

Prin legenda veacurilor!’

(Regina Maria a României)

Cuvintele Reginei Maria a României rămân și astăzi de referință în cartea eroilor neamului, căci ele sensibilizează sufletul și transmit peste generații și timp spiritul eroic și bravura soldaților români de odinioară, care s-au reunit în luptă pentru un scop măreț: unirea tuturor românilor într-un stat unitar independent.

Romfilatelia omagiază eroismul acestor soldați căzuți la datorie, care și-au jertfit propriile vieți pentru apărarea vetrei și a credinței strămoșești, pentru libertate, demnitate și unitate statală, printr-o emisiune de mărci poștale specială, intitulată In Memoriam, Eroii Neamului.

Mărcile poștale ale emisiunii reamintesc, prin subiecte ilustrate, locuri ale unor crâncene bătălii: Mausoleul de la Mărășești, imaginea unei construcții simbol a cinstirii eroismului ostașilor români, Crucea Eroilor Neamului, mai cunoscută sub numele de Crucea de pe Caraiman, cât și însemnele ordinului militar Mihai Viteazul Clasa I acordat pentru fapte deosebite în luptă.

Cele trei timbre având valorile nominale de 1,00 lei, 3,60 lei și 14,50 lei sunt completate de plicul prima zi și un întreg poștal, emisiunea fiind machetată în coală de 32 de timbre, minicoală de 6 timbre + 3 viniete și minicoală de 6 timbre + 3 tabsuri.

Începând cu ziua de vineri, 25 iulie a.c., emisiunea de mărci poștale In Memoriam, Eroii Neamului va putea fi achiziționată de la toate magazinele Romfilatelia din București și din țară.

Romfilatelia aduce mulțumiri Ministerului Apărării Naționale, Oficiului Național pentru Cultul Eroilor și

Muzeului Militar Național ‘Regele Ferdinand I’ pentru suportul documentar oferit la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Biroul Relații Publice

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe