OraNoua.ro
Publicat în 12 octombrie 2016, 18:59 / 193 elite & idei

Cristina Popescu – O nouă călătorie a timbrului: De la Coandă la F-16

Cristina Popescu – O nouă călătorie a timbrului: De la Coandă la F-16

Vineri, 7 octombrie 2016, Sala Eroilor din Cercul Militar Naţional, Bucureşti, a găzduit evenimentul de lansare a emisiunii de mărci poștale Aviație, Aniversări. De la Coandă la F-16. Festivitatea s-a desfășurat în prezența mai multor oficiali români și străini: ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, ministrul portughez al Apărării, José Alberto de Azeredo Lopes, șeful Statului Major General, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Laurian Anastasof, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Portugheze, generalul Manuel Teixeira Rolo.

 

Acestora li s-au adăugat invitați de seamă din cadrul Guvernului României, corpului diplomatic și din domeniul aviației și aeronauticii, printre care amintim: ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, ambasadorul României în Portugalia, Ioana Bivolaru, ambasadorul Portugaliei la București, João-Bernardo Weinstein, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, vicepeşedintele Lockheed Martin Aeronautics, Susan Marie Ouzts, reprezentanți ai bazelor aeriene românești etc.  

 

Proiectul filatelic vine în contextul intrării avioanelor F-16 în dotarea aviației militare românești, dar și în contextul unei importante aniversări a acestui domeniu și anume, împlinirea a 130 de ani de la nașterea lui Henri Coandă, pionier al aviației, părintele avionului cu reacție și descoperitor al efectului care îi poartă numele.

 

Seara a fost deschisă de directorul general al Romfilatelia, Cristina Popescu, care a susținut o scurtă alocuțiune. „Timbrele sunt simbolul țării și este o onoare să fim prezenți în această seară la un eveniment de referință al aviației românești. Timbrul călătorește asemenea unui avion, el transmite mesaje și creează legături nu doar între colecționari, ci și între oameni din colțuri diferite ale lumii.”, a declarat doamna Cristina Popescu.

 

La finalul discursului, directorul general i-a invitat pe cei doi miniștri și pe cei doi șefi ai Forțelor Aeriene să dezvelească panoul filatelic dedicat proiectului Aviație, Aniversări. De la Coandă la F-16. În completare, șeful Forțelor Aeriene Române, generalul-maior Anastasof, a ştampilat elementele emisiunii, cele două momente simbolizând oficial introducerea în circulație a proiectului de timbre.  

 

În încheiere, directorul general Romfilatelia a oferit celor patru oficiali un dar filatelic de colecție, conţinând elementele emisiunii de mărci poştale, întreaga ceremonie de lansare rămânând vie atât în memoria participanților, cât și în fotografiile realizate pe tot parcursul evenimentului.

 

Timbrul rămâne susținătorul și mesagerul performanțelor românești din toate domeniile, transmițând generațiilor viitoare adevărate și importante lecții de istorie națională.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe