OraNoua.ro
Publicat în 22 ianuarie 2015, 15:15 / 390 elite & idei

Cristina Popescu: Regalitatea în România omagiată prin filatelia națională

Cristina Popescu: Regalitatea în România omagiată prin filatelia națională

Dumincă, 18 ianuarie 2015, Palatul CEC, edificiu de referință al României, a cărui piatră de temelie a fost pusă în timpul domniei lui Carol I, a găzduit Dineul ocazionat de celebrarea a 25 de ani de la sosirea în țară a Alteței Sale Regale, Principesa Moștenitoare Margareta.

Evenimentul, organizat de Casa Regală a României, a reunit într-o manifestare cultural-istorică de excepție pe Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, Principesa Sofia, Principele Nicolae, în calitate de invitat special, Principele Lorenz al Belgiei, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, prim-ministrul Victor Ponta,  membri ai Guvernului României, dar și alte personalități care au susținut Familia Regală în ultimii 25 de ani.

În cadrul acestei manifestări, Romfilatelia a fost invitată să prezinte în avanpremieră elementele emisiunii de mărci poștale Regalitatea în România, ce urmează să fie introdusă în circulație în data de 30 ianuarie a.c., reprezentând un omagiu adus celor patru cupluri regale din istoria monarhiei române.

DSC_0110

Directorul general Romfilatelia, doamna Cristina Popescu, a remarcat că “filatelia, cunoscută și sub numele de hobby al regilor, a promovat și omagiat membrii Familiei Regale în cadrul a numeroase proiecte încă din anul 1866, la doar 8 ani de la emiterea primelor mărci poștale românești.”

Emisiunile de mărci poștale realizate în aproape un secol și jumătate au marcat momente importante ale istoriei poporului român și au promovat Coroana Regală a României atât în țară, cât și peste hotare.

Directorul general Romflatelia a mulțumit Altețelor Lor Regale pentru deschiderea cu care au primit propunerea Romfilatelia de realizare a acestei emisiuni de mărci poștale și    Casei Majestăţii Sale Regelui pentru întregul sprijin oferit în materializarea proiectului.

În încheierea alocuțiunii, doamna Cristina Popescu a invitat-o pe Alteța Sa Regală Principesa Sofia să dezvelească panoul filatelic dedicat emisiunii de mărci poștale,  ultimul moment al serii fiind marcat de discursul Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.

Emisiunea specială, prezentată în avanpremieră, va completa tezaurul filatelic al României și va promova în întreaga lume, istoria Regalității și a marilor evenimente ale poporului român.

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe