OraNoua.ro
Publicat în 3 iunie 2015, 14:25 / 297 elite & idei

Cristina Popescu: Romfilatelia a sărbătorit Ziua internațională a copiilor la Palatul Cotroceni

Cristina Popescu: Romfilatelia a sărbătorit Ziua internațională a copiilor la Palatul Cotroceni

Luni, 1 iunie, de Ziua internațională a copiilor, Romfilatelia a primit invitația de participa la evenimentul organizat de Administrația Prezidențială în spațiul primitor al Palatului Cotroceni.

Sute de copii, însoțiți de părinți sau profesori au sosit la Palat încă de la orele dimineții, umplând curtea și coridoarele acestuia cu bucurie și veselie.

Dedicat celor mici, dar și tuturor părinților cu suflet și spirit de copil, evenimentul a debutat în Sala Unirii a Palatului Cotroceni, unde E.S. Domnul Președinte Klaus Werner Iohannis i-a intâmpinat pe invitați cu mic și mare.

Faptul că aţi venit într-un număr aşa de mare şi sunteţi aşa de bucuroşi şi entuziaşti arată că, într-adevăr, astăzi este Ziua Copiilor. Bine aţi venit! Este pentru prima oară când invit atâţia copii şi părinţi în această frumoasă Sală a Unirii din Cotroceni. Este o ocazie foarte frumoasă şi arată că, oricât de solemnă ar fi o sală, dacă este plină de copii radiază de bucurie“, a declarat șeful statului.

În afară de faptul că este 1 iunie și este ziua voastră, a copiilor, avem și un eveniment foarte special: Romfilatelia s-a declarat deschisă unei colaborări și, astăzi, vom lansa împreună o ediție filatelică. Mulțumesc doamnei director pentru acest lucru.”, a continuat președintele.
Invitată să se alăture acestui eveniment care sărbătorește una dintre cele mai frumoase perioade din viața omului, copilăria, Romfilatelia a răspuns prezent, pregătind pentru cei mici un proiect de suflet și continuând astfel tradiția de a marca ziua de 1 iunie și în filatelia românească.

„În 2015, dedicăm tuturor copiilor două întreguri poștale sugestive, ce ilustrează desene aparținând Cercului de pictură „Culoare și vis”, din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 din comuna Corbeni, jud. Argeș.”, a menționat dna. Cristina Popescu, director general Romfilatelia.

Desenele reproduse pe plicurile de corespondență cu timbru imprimat au fost realizate de elevii Cercului de pictură, având ca tematică Natura văzută prin ochii de copil.

„Natura văzută prin ochii copiilor înseamnă respectul pentru natură, dorința lor de a trăi într-o societate curată, care să sprijine eforturile lor de a crește frumos și sănătos.”, a adăugat directorul general Romfilatelia.

Președintele a fost invitat să semneze panoul filatelic conținând cele două întreguri poștale, prilej cu care a făcut cunoștință și cu doi reprezentanți ai Cercului de pictură din Corbeni, Sorina și Adelin, pe care i-a felicitat pentru talentul lor la desen, mulțumind, de asemenea, doamnei profesoare Elena Stoica, pentru îndrumarea și grija purtate acestor copii. Totodată, în semn de prețuire și admirație, copiii Cercului de pictură prezenți la eveniment i-au oferit șefului statului un tablou realizat special pentru acest moment.

Ceremonia oficială din Sala Unirii a continuat cu muzică de fanfară și demonstrații efectuate de Regimentul de Gardă și Protocol „Mihai Viteazul”, ce au avut loc pe Terasa Barocană a Palatului Cotroceni.

Aici, cei mici au fost primiți cu dulciuri și baloane, au făcut fotografii cu șeful statului, transmițându-i acestuia numeroase mesaje, și au primit cu toții cadouri și surprize filatelice din partea Romfilatelia.

Având în vedere că timbrul este un mijloc de educație eficient, iar filatelia un hobby cu valoare formativă, Romfilatelia va continua să fie partener al evenimentelor dedicate copiilor, descoperind împreună cu aceștia minunea de a cuprinde, clipă de clipă, o lume într-un timbru.

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe