OraNoua.ro
Publicat în 10 septembrie 2014, 18:33 / 375 elite & idei

Cristina Popescu: Romfilatelia celebrează 100 de ani de olimpism românesc printr-o emisiune specială de mărci poștale

Cristina Popescu: Romfilatelia celebrează 100 de ani de olimpism românesc printr-o emisiune specială de mărci poștale

Romfilatelia celebrează 100 de ani de olimpism românesc printr-o emisiune specială de mărci poștale ce va fi lansată pe piață vineri, informează un comunicat al societății transmis AGERPRES.

Romfilatelia continuă astfel seria proiectelor filatelice dedicate acestui domeniu, deosebit de apreciat de colecționari, prin emisiunea „100 de ani de olimpism în România”.

Într-un secol de olimpism, în care a participat la 19 ediții ale Jocurilor Olimpice de vară și 20 de ediții de iarnă, România și-a adjudecat 302 medalii olimpice (88 de aur, 94 de argint și 120 de bronz), cea mai bună clasare în ierarhia pe medalii fiind stabilită la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în anul 1984, atunci când Echipa Olimpică a cucerit 53 de medalii. Printre performanțele sportivilor români se numără primul 10 din istoria gimnasticii mondiale obținut de către Nadia Comăneci în 1976 la Montreal. De asemenea, lista campionilor români este completată de Iolanda Balaș, prima sportivă din România care a fost dublă campioană olimpică la două ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice (1960 — Roma,1964 — Tokyo), și de Ivan Patzaichin, supranumit „amiralul flotei de aur a României”.

Emisiunea aniversară, constând într-un timbru și o coliță dantelată, marchează pe timbrele românești împlinirea unui secol de la alăturarea țării noastre la mișcarea olimpică internațională.

Timbrul emisiunii cu valoarea nominală de un leu ilustrează logo-ul aniversar al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Timbrul din colița emisiunii, având valoarea nominală de 14,50 lei, înfățișează simbolic evenimentul, iar fundalul grafic al coliței reproduce o imagine sugestivă a aprinderii flăcării olimpice la deschiderea oficială a Jocurilor.

Cele două valori sunt completate de plicul prima zi, emisiunea fiind machetată în coală de 32 de timbre, minicoală de 8 timbre + 1 vinietă (două modele) și coliță dantelată.

Începând de vineri, emisiunea de mărci poștale „100 de ani de olimpism în România” va putea fi achiziționată de la toate magazinele Romfilatelia din București și din țară.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

PoliticTheodor Paleologu: Devotio moderna | Eu cu cine gândesc? | Podcast cu Răzvan Ioan | EP 86

EconomieCorina Murafa: Ne-am chinuit capetele în secțiunea de Agricultură și Mediu din Comitetul Economic și Social European cu dezvoltarea sustenabilă a zonelor rurale, cu o tranziție justă în sistemele agro-alimentare și cu promovarea agriculturii ecologice

ExternAndrei Caramitru: Cei care speră ca vreodată Rusia să fie democratică sau sa avanseze economic sunt duși cu capul

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteAndrei Stoian: I had the pleasure of participating in the Romania – The Republic of Moldova Business Forum

EditorialAlexandru Grumaz: Cum va răspunde Iranul la lovitura Israelului de la Damasc

CulturaCristina Popescu: Astronomie. EvenimenteClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe