OraNoua.ro
Publicat în 25 iulie 2012, 20:12 / 243 elite & idei

Cristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea tematică de mărci poştale „Jocurile Olimpice de Vară, Londra 2012”

Cristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea tematică de mărci poştale „Jocurile Olimpice de Vară, Londra 2012”

Devenind gazdă a Olimpiadei pentru a treia oară, fapt ce reprezintă o premieră în istoria modernă a competiţiei, Londra găzduieşte anul acesta, în perioada 27 iulie – 12 august, Jocurile Olimpice de Vară. Titlul de gazdă a celei de-a XXX-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Vară din 2012 a fost obţinut de Londra în luna iulie 2005 la Singapore, în cadrul celei de-a 117-a sesiuni a Comitetului Olimpic Internaţional.

Competiţiile de anul acesta vor avea ca participanţi aproximativ 10.000 de sportivi, reprezentând peste 200 de ţări, şi se vor desfăşura în 30 de locaţii diferite, incluzând Stadionul şi Arena Wembley, cât şi Arena O2.

În cadrul acestei ediţii a Jocurilor Olimpice de Vară, România va fi reprezentată de peste 100 de sportivi, care vor participa la 15 sporturi şi discipline din cele înscrise în programul Olimpiadei (gimnastică, haltere, judo, tenis de masă, atletism, canotaj, kaiac-canoe, lupte, scrimă, box, tenis, tir, polo, ciclism, nataţie).

Spre bucuria tuturor colecţionarilor şi iubitorilor sporturilor, dar şi pentru a marca, prin specificul activităţii sale, Jocurile Olimpice de Vară de la Londra, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea tematică de mărci poştale ‘Jocurile Olimpice de Vară, Londra 2012’, alcătuită din patru timbre – cu valoarea nominală de 1,20 lei, 1,40 lei, 2,10 lei şi 6,00 lei, un plic ‘prima zi’ şi un carton filatelic. Mărcile poştale ilustrează simbolic patru competiţii la care România are reale şanse de a obţine cea mai înaltă distincţie în 2012 (conform COSR): gimnastică, kaiac-canoe, scrimă şi atletism.

Începând cu ziua de vineri, 27 Iulie 2012, emisiunea de mărci poştale ‘Jocurile Olimpice de Vară, Londra 2012’ va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe