OraNoua.ro
Publicat în 6 aprilie 2016, 17:31 / 194 elite & idei

Cristina Popescu: Timbrul național sărbătorește oficial aniversarea a 150 de ani de la înființarea Academiei Române

Cristina Popescu: Timbrul național sărbătorește oficial aniversarea a  150 de ani de la înființarea Academiei Române

 

În contextul aniversării unui secol și jumătate de existență a celui mai înalt for de reflecție și creație intelectuală, literară și artistică a poporului român – Academia Română – Romfilatelia dedică prestigioasei instituții un proiect filatelic special.

 

Emisiunea de mărci poștale Academia Română, 150 de ani va fi lansată într-un cadru oficial, luni,
4 aprilie a.c., ora 17:00, la Ateneul Român, evenimentul făcând parte din ceremonia festivă ce sărbătorește cea mai de seamă instituţie de cultură, istorie şi ştiinţă a României.

 

Sesiunea solemnă va reuni invitați de onoare, lansarea emisiunii aniversare având loc după concertul extraordinar susținut de Filarmonica „George Enescu”. Festivitatea va continua cu vernisarea expoziției „Un secol și jumătate de viață academică în România”, desfășurată în foaierul Academiei Române, și se va încheia cu o recepție.

 

Iubitorii de timbre și publicul general vor putea achiziționa începând de luni, 4 aprilie a.c., elementele filatelice ale emisiunii Academia Română, 150 de ani – timbrul aniversar, colița dantelată și plicul prima zi – de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

 

* * *

 

Un timbru înnobilează prin sine comunicarea; împărtășește emoții, comprimă distanțe și crează legături; adună pe suprafața sa miniaturală povești „uriașe” despre valori umane și materiale, pe
care le include cu succes în moștenirea românească; Un timbru se transformă în timp și își redefinește rolul în funcție de actualitatea societății: de la susținător al cauzelor nobile și prieten al personalităților românești de valoare la mesager de prim rang al celor mai importante evenimente sau, pur și simplu, veritabil ambasador al țării și poporului român. Nu uita să cauți și să descoperi emoția unei lumi adunate pe timbrele românești!

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Biroul Relaţii Publice:

Tel: 021 / 337 24 42

anamaria.anton@romfilatelia.ro

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

PoliticOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialRadu Craciun: Teoria absurduluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe