OraNoua.ro
Publicat în 28 septembrie 2016, 19:30 / 283 elite & idei

Cristina Popescu: Timbrul românesc la Palatul Cotroceni, moment solemn în onoarea domniilor lor Neagu Djuvara şi Mihai Şora 

Cristina Popescu: Timbrul românesc la Palatul Cotroceni, moment solemn în onoarea domniilor lor Neagu Djuvara şi Mihai Şora 

 

Luni, 26 septembrie a.c., Sala Unirii a Palatului Cotroceni a găzduit ceremonia de decorare a domnilor Neagu Djuvara și Mihai Şora, eveniment în cadrul căruia Președintele României, Klaus Iohannis, a oferit distincția Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler celor două personalități.

 

Emoția și bucuria sinceră au marcat momentul festiv, domniile lor Neagu Djuvara și Mihai Șora fiind vizibil mișcați de actul ceremonial și copleșiți sub „greutatea” pe care acesta o are atât la nivel personal, cât și la nivel istoric. Evenimentul este cu atât mai important cu cât anul 2016 marchează atât centenarul celor două personalități uriașe ale culturii române, cât și prilejul de decorare a acestora de către șeful statului.

 

Alături de consilierii prezidențiali care au participat la acest moment important, evenimentul a reunit și numeroși alți invitați, precum viceprim-ministrul și ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, actorii Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, scriitorul Gabriel Liiceanu, membri ai familiilor celor două personalități și reprezentanți mass-media.

 

Prin specificul activității sale, acela de promovare a valorilor și simbolurilor naționale pe mărcile poștale, Romfilatelia s-a alăturat instituțiilor și oficialilor care îi sărbătoresc pe cei doi români și ilustra lor carieră profesională, realizând un proiect filatelic special „Oameni, fapte și valori” și cinstind activitatea de o viață a domniilor lor, profesionalismul, dăruirea în slujba culturii și istoriei țării, precum și rolul avut în consolidarea societății românești.

 

În cadrul campaniei sus menționate, domnilor Neagu Djuvara și Mihai Șora le-a fost dedicat câte un întreg poştal cu timbru marcă fixă, tezaurizând astfel un secol de valori fundamentale în patrimoniul filatelic românesc.

 

Doamna Cristina Popescu a reprezentat Romfilatelia la ceremonia de decorare, fiind onorată să fie alături de domniile lor cu această ocazie. În cadrul momentului solemn a avut loc și prezentarea întregurilor poștale cu timbru marcă fixă, realizate în onoarea celor două personalități, prilej cu care invitații au putut viziona plicurile de colecție expuse. 

 

Finalul evenimentului a oferit prilejul participanților de a se fotografia cu cei doi oaspeți de onoare ai Palatului Cotroceni, transformând ceremonia de decorare într-o amintire de suflet.

 

Romfilatelia va continua să-și asume cu mândrie și responsabilitate rolul de a păstra în patrimoniul filatelic național cele mai de seamă valori ale României, spirite nobile care merită recunoașterea, admirația și respectul unei întregi națiuni.

 

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe