OraNoua.ro
Publicat în 19 martie 2014, 15:59 / 160 elite & idei

Cristina Popescu: Timbrul românesc vestește Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos

Cristina Popescu: Timbrul românesc vestește Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos

Ca în fiecare an, Romfilatelia sărbătorește Sfintele Sărbători Pascale printr-o emisiune de mărci poștale specială, dedicată evenimentului sacru al Învierii Domnului Iisus Hristos.

Intitulată Sfintele Paști 2014, emisiunea marchează cea mai importantă Sărbătoare a Creștinității, ilustrând pe timbru scena Învierii lui Hristos și prezentând în pliantul informativ date esențiale privind istoria și semnificația religioasă a acestei sărbători.

Alcătuită dintr-un timbru cu valoarea nominală de 1 leu și un întreg poștal, emisiunea este completată de un plic prima zi și trei produse filatelice speciale: albumul filatelic, timbrul de argint aurit și carnetul filatelic. Emisiunea este machetată în coală de 32 de timbre, minicoală de 8 timbre + 1 vinietă și bloc de 2 timbre (în album filatelic).

Albumul filatelic este realizat într-un tiraj limitat de 450 exemplare, echipat cu blocul de 2 timbre și plicul prima zi al emisiunii având ștampila prima zi aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate cu negru de la 001 la 450.

Timbrul de argint aurit Sfintele Paști 2014 este un produs filatelic exclusiv, concept Romfilatelia, realizat într-un tiraj limitat de 400 exemplare, din argint, masiv 925?, fiind o replică a mărcii poștale omonime, având dimensiunile 33 x 48 mm și 0,7 mm grosime, placat cu aur de 24K (4ľ) și este etalat într-o cutie elegantă căreia îi este asociată o banderolă tipărită ce permite personalizarea acestui produs cu un mesaj pentru cei cărora le este destinat drept cadou. Pe capacul interior al cutiei este poziționat certificatul de autenticitate, care este numerotat de la 001 la 400.

Carnetul filatelic este realizat într-un tiraj limitat de 700 de exemplare și con?ine 8 mărci poștale ale emisiunii ‘Sfintele Paști 2014’.

Produsele filatelice speciale ale emisiunii pot deveni cadouri unice, pline de semnificații și rafinament pentru cei dragi.

Așteptând cu nerăbdare frumoasele Sărbători Pascale, simbol al luminii, păcii și sacralității, Romfilatelia dorește tuturor colecționarilor, colaboratorilor și partenerilor săi gânduri senine, pace în suflet și un călduros ‘Paște Fericit!’ alături de cei dragi.

Pe această cale, aducem mulțumirile noastre conducerii Mănăstirii Hurezi și Patriarhiei Române pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Începând cu ziua de joi, 20 martie 2014, emisiunea de mărci poștale Sfintele Paști 2014 și produsele filatelice speciale vor putea fi achiziționate de la toate magazinele Romfilatelia din București și din țară.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

anamaria.anton@romfilatelia.ro

Ultima ora:

ObservatorIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternTeodor Baconschi: Regimurile din China și Rusia joacă pe ideea că indivizii preferă prosperitatea înaintea drepturilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAdrian Hatos, la evenimentul DEVISE – The 3rd Digital Session of EYP Romania – intitulat „Democracy as our sole future”

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe