Matei Bogdan
Publicat în 13 septembrie 2023, 20:06 / 79 elite & idei

Cristina Popescu: Lansăm azi emisiunea de mărci poştale intitulată Ziua Pompierilor

Cristina Popescu: Lansăm azi emisiunea de mărci poştale intitulată Ziua Pompierilor

Sub îndemnul Deplin respect pentru biruitorii flăcărilor, Romfilatelia introduce în circulaţie miercuri, 13 septembrie a.c., emisiunea de mărci poştale intitulată ZIUA POMPIERILOR, alcătuită din două mărci poştale (cu valorile nominale de 9 lei şi 10 lei) şi un plic „prima zi”.

Ziua de 13 septembrie face parte din calendarul istoriei pompierilor, fiind marcată, începând cu anul 1953, în amintirea bătăliei din Dealul Spirii, din 1848, când eroismul lor, dovedit în confruntarea cu oastea otomană, a fost recunoscut şi onorat oficial de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. În anul 1863, când oştirea română reorganizată, primea noile drapele naţionale, el a ales pentru festivitate ziua de 13 septembrie.

Pompierii sunt numiţi şi „eroii de fiecare zi”. Munca pompierilor nu se limitează numai la incendii. Ei sunt salvatorii oamenilor şi bunurilor în caz de inundaţii, cutremure şi dezastre naturale sau provocate.

Cu o pregătire profesională şi practică deosebită, pompierii sunt într-o permanentă stare de alarmă. Disciplinaţi şi acţionând curajos, se constituie ca un scut puternic pentru protejarea vieţii şi bunurilor semenilor lor. Activitatea lor se desfăşoară, de cele mai multe ori, într-o stare de iminent pericol. Din păcate, unii îşi pierd viaţa. Devin eroii noştri, păstraţi permanent în sufletele membrilor comunităţii pe care i-au salvat şi protejat.

Un pios omagiu eroilor căzuţi la datorie şi un sincer La mulţi ani!, în zi de sărbătoare naţională, eroilor noştri din fiecare zi, angajaţi cu devotament şi curaj într-o acţiune definită ca protecţie şi salvare a semenilor şi bunurilor lor.

Romfilatelia mulţumeşte Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Emisiunea va fi disponibilă de Miercuri, 13 septembrie, în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Ultima ora:

ObservatorGeorge Butunoiu: Cățeii mafioților bătrâni

PoliticMarcel Ciolacu, dialog cu delegația parlamentară condusă de șeful Parlamentului din Georgia: Energia și conectivitatea sunt la ora actuală factorii motrici ai cooperării bilaterale

EconomieRadu Hanga: Trebuie să ajungem la un anumit nivel de lichiditate pentru a fi interesanţi pentru platformele de tranzacţionare

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaIonuț Vulpescu: Podcast – invitat, Mihai Mălaimare (sezonul 3, episodul 4)

EditorialGeorge Butunoiu: Cățeii mafioților bătrâniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe