Matei Bogdan
Publicat în 13 septembrie 2023, 20:06 / 156 elite & idei

Cristina Popescu: Lansăm azi emisiunea de mărci poştale intitulată Ziua Pompierilor

Cristina Popescu: Lansăm azi emisiunea de mărci poştale intitulată Ziua Pompierilor

Sub îndemnul Deplin respect pentru biruitorii flăcărilor, Romfilatelia introduce în circulaţie miercuri, 13 septembrie a.c., emisiunea de mărci poştale intitulată ZIUA POMPIERILOR, alcătuită din două mărci poştale (cu valorile nominale de 9 lei şi 10 lei) şi un plic „prima zi”.

Ziua de 13 septembrie face parte din calendarul istoriei pompierilor, fiind marcată, începând cu anul 1953, în amintirea bătăliei din Dealul Spirii, din 1848, când eroismul lor, dovedit în confruntarea cu oastea otomană, a fost recunoscut şi onorat oficial de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. În anul 1863, când oştirea română reorganizată, primea noile drapele naţionale, el a ales pentru festivitate ziua de 13 septembrie.

Pompierii sunt numiţi şi „eroii de fiecare zi”. Munca pompierilor nu se limitează numai la incendii. Ei sunt salvatorii oamenilor şi bunurilor în caz de inundaţii, cutremure şi dezastre naturale sau provocate.

Cu o pregătire profesională şi practică deosebită, pompierii sunt într-o permanentă stare de alarmă. Disciplinaţi şi acţionând curajos, se constituie ca un scut puternic pentru protejarea vieţii şi bunurilor semenilor lor. Activitatea lor se desfăşoară, de cele mai multe ori, într-o stare de iminent pericol. Din păcate, unii îşi pierd viaţa. Devin eroii noştri, păstraţi permanent în sufletele membrilor comunităţii pe care i-au salvat şi protejat.

Un pios omagiu eroilor căzuţi la datorie şi un sincer La mulţi ani!, în zi de sărbătoare naţională, eroilor noştri din fiecare zi, angajaţi cu devotament şi curaj într-o acţiune definită ca protecţie şi salvare a semenilor şi bunurilor lor.

Romfilatelia mulţumeşte Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Emisiunea va fi disponibilă de Miercuri, 13 septembrie, în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Ultima ora:

ObservatorCodrin Scutaru, Andrei Stoian: Summit-ul NATO din Washington. Competiția pentru Casa Albă

PoliticMarcel Ciolacu: Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești

EconomieMihai Precup: In Tokyo – Japonia | Consolidarea cooperării economice româno-nipone

ExternAlexandru Grumaz: Este Ordinea Mondială într-o spirală descendentă!? Avem o criză a rachetelor nucleare tactice în Europa?

SocialCarmen Elena Cirnu: 🌟 Major Milestone Achieved! 🌟

EvenimenteVictor Vevera: ICI București este prezent la conferința „ Lumea Geospațială: 20 de ani de comunitate geospațială ” 2024

EditorialRadu Puchiu: Am moderat o nouă întâlnire pe care Aspen Institute Romania a organizat-o ca parte a Programului Technology & Society

CulturaCristina Popescu: Municipiul Cluj-Napoca, 1900 de ani de atestare documentarăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe