OraNoua.ro
Publicat în 3 februarie 2016, 18:28 / 329 elite & idei

Dan Armeanu: Romania poate sa creasca sustenabil prin investitii in oameni

Dan Armeanu: Romania poate sa creasca sustenabil prin investitii in oameni

Statul roman trebuie sa investeasca in oameni, in special in domeniul educatiei, astfel putand genera o crestere sustenabila a Romaniei, pe termen lung, a declarat pentru wall-street.ro Daniel Armeanu, profesor universitar in cadrul Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul ASE.

„Pentru ca Romania sa creasca sustenabil trebuie sa majoreze investitiile in oameni. Romania are nevoie de investitii in oamenii din invatamant si sanatate, insa rezultatele unor astfel de investitii nu vin imediat, ci trebuie privite pe termen mediu si lung”, a precizat Daniel Armeanu.

El a adaugat ca, paradoxal, factorul politic din Romania nu isi propune sa obtina astfel de rezultate pe termen lung, ci cat mai repede.

Profesorul universitar a dat un exemplu clar, respectiv cel al personalului medical, in a carui formare profesionala statul investeste sume importante, insa, chiar si asa, zeci de mii de medici si asistente pleaca din tara in cautarea unui salariu mai bun.

Doar in primii sase ani de la aderare, adica in intervalul 2007-2013, aproape 14.000 de medici si peste 40.000 de asistente au plecat sa lucreze peste hotare pentru salarii mai mari, potrivit datelor Colegiului Medicilor. Studiile si rezidentiatul unui medic costa statul roman peste 50.000 de lei.

http://www.wall-street.ro

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe