Matei Bogdan
Publicat în 20 februarie 2019, 13:54 / 231 elite & idei

Dan Barna: Alianţa 2020 a lansat strângerea de semnături pentru europarlamentare

Dan Barna: Alianţa 2020 a lansat strângerea de semnături pentru europarlamentare

Alianţa 2020, formată din Uniunea Salvaţi România şi PLUS, a început luni, în Piaţa Universităţii din Capitală, o campanie de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare, prin care doreşte să obţină 300.000 de semnături de la cetăţeni pentru susţinerea candidaţilor Alianţei.

„Avem cinci săptămâni pentru a strânge peste 300.000 de semnături. Alianţa 2020, USR – PLUS, construieşte alternativa care în 2020 va duce această alianţă, aceşti oameni şi aceşti cetăţeni la guvernarea României, la normalitate şi spre Europa. Drumul pe care, în aceste zile, din păcate, l-am pierdut. Este cea mai bună listă de europarlamentari pe care România a avut-o de când sunt alegeri pentru Europarlament în România şi suntem mândri să spunem asta”, a declarat luni, preşedintele USR, Dan Barna, în Piaţa Universităţii.

Barna a arătat că România are nevoie de normalitate, de un drum european şi pentru prima dată românii au ocazia să voteze „binele”.

„De data asta România chiar are ocazia să nu mai aleagă răul cel mai mic sau răul un pic mai mic pentru a evita un rău mai mare, ci de data asta consider că avem ocazia să votăm nişte bine, de care România chiar are nevoie, nişte normalitate, nişte oameni competenţi şi nişte profesionişti şi vrem să trimitem la Bruxelles oameni de care să fim mândri şi nu oameni care să ne facă permanent, la două-trei săptămâni, de râs”, a mai spus Barna.

El a precizat că USR şi PLUS adună semnăturile în stradă alături de cetăţeni şi a spus că cele două formaţiuni doresc să treacă de cele 200.000 de semnături necesare.

„Începem astăzi un drum care se va sfârşi cu o majoritate parlamentară în anul 2020. Tot ce se va întâmpla de astăzi până la sfârşitul anului 2020 e parte a unui proces integrat prin care o să demonstrăm românilor că există o adevărată alternativă politică în România, că există o ofertă politică de oameni tineri, de oameni competenţi, de oameni care sunt capabili să-şi asume guvernarea mâine, dacă e nevoie, pentru că ştiu ce este de făcut şi vom începe acest lucru cu recâştigarea demnităţii României la nivel european”, a declarat, la rândul său, fostul premier Dacian Cioloş.

În opinia sa, România are tot ce trebuie pentru a dovedi că poate să fie una dintre primele 10 ţări din Uniunea Europeană.

„Sunt primele alegeri de la sfârşitul lui 2016 încoace când românii pot să se exprime şi sunt convins că românii vor da un semnal care va merge dincolo de interesul lor vizavi de ceea ce vor să trimită în Parlamentul European. Românii vor da un semnal şi cu ocazia acestor alegeri despre ce fel de politicieni vor la conducerea României. Suntem o echipă aici, deci ceea ce vedeţi, Alianţa 2020 USR – PLUS, e o echipă, funcţionăm deja ca o echipă, o să fim o echipă şi în teritoriu şi o primă dovadă a faptului că Opoziţia se poate coagula, se poate coaliza şi poate să-şi stabilească obiective comune”, a mai spus Cioloş.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe