Matei Bogdan
Publicat în 18 noiembrie 2020, 11:04 / 109 elite & idei

Dan Barna critică şefia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, pe care o acuză de reacţii întârziate

Dan Barna critică şefia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, pe care o acuză de reacţii întârziate

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), deputatul Dan Barna, critică şefia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, pe care o acuză de reacţii întârziate, potrivit unei postări pe Facebook.

„După atâtea zile cu veşti şi întâmplări negative, în sfârşit şi o veste bună dinspre Sibiu: problema necesarului de oxigen la Spital Judeţean a fost rezolvată. Noua staţie închiriată a intrat în lucru. Rămâne în continuare problema managementului dramatic întârziat în reacţii care poartă responsabilitatea problemelor majore despre care medicii şi personalul îndrăznesc să vorbească deocamdată doar pe surse. Urmează azi o şedinţă a CJ în care decizii responsabile sunt aşteptate. Problemele nu pot fi rezolvate cât timp evităm recunoaşterea şi asumarea lor”, a scris Dan Barna.

Alianţa USR PLUS Sibiu a cerut, zilele trecute, conducere militară la SCJU şi la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

DSP Sibiu are, începând de miercuri, conducere militară, noul director general fiind medicul colonel Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgenţă. El a declarat marţi, pentru AGERPRES, că o să verifice personal situaţia din fiecare spital din judeţ.

„În primul rând o să fie o perioadă în care o să analizez resursele şi problemele şi greutăţile de acolo. Sper ca perioada asta să fie extrem de scurtă, cât de scurtă, asta în funcţie de ce găsesc. O să merg pe teren, o să văd spitalele, o să văd pe cine ne putem baza, ce putem să facem acolo. Ca şi măsuri, când o să am o imagine clară, atunci o să discutăm despre ea”, a precizat Daniel Chelcea.

Directorul general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea, nu a renunţat la funcţie, deşi vicepremierul Raluca Turcan i-a cerut demisia în repetate rânduri.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni, pentru AGERPRES, că „etapele procedurii de demitere” a Lilianei Coldea „durează mai mult decât o demisie”.

„Am cerut, săptămâna trecută, vineri, demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Revin astăzi (luni n.r.) cu aceeaşi fermă solicitare. Am constatat cu toţii deficienţele manageriale de la Spitalului Judeţean, dar etapele procedurii de demitere durează evident mai mult decât o demisie. Cu actualul management al Lilianei Coldea, sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit. Spitalul Judeţean este, fără îndoială, cea mai importantă unitate sanitară într-un oraş şi într-un judeţ cu o rată mare a infectărilor. Este o demisie pe care Liliana Coldea nu mi-o datorează mie, ci sibienilor şi mai ales pacienţilor care au trecut prin Spitalul Judeţean. Este inacceptabil ca munca medicilor buni să fie compromisă, încrederea în spital zdruncinată, iar sănătatea şi viaţa pacienţilor puse în pericol din cauza deficienţelor de management”, a precizat Raluca Turcan.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe