Matei Bogdan
Publicat în 22 decembrie 2021, 10:27 / 139 elite & idei

Dan Barna declară că e nevoie de legea certificatului verde, prin asumarea răspunderii sau prin vot în Parlament

Dan Barna declară că e nevoie de legea certificatului verde, prin asumarea răspunderii sau prin vot în Parlament

Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi că este nevoie de legea privind certificatul digital COVID la locul de muncă, adăugând că modalitatea de adoptare este un „detaliu secundar”.

Astfel, întrebat în cadrul unei conferinţe de presă dacă reglementările privind certificatul digital la locul de muncă ar trebui să treacă prin vot în Parlament sau prin asumarea răspunderii de către Guvern, Barna a replicat că trebuie să existe cât mai curând o decizie pe acest subiect.

„Referitor la certificatul verde, e foarte clar că perspectiva valului cinci e una foarte realistă – ne-o spun şi medicii, ne-o spun specialiştii. Este nevoie de această măsură. Modalitatea – că e prin asumarea răspunderii, că e prin vot în Parlament – este, cred, un detaliu secundar. Din punctul nostru de vedere, trebuie să avem o decizie pe acest subiect cât mai curând”, a precizat el, la Palatul Parlamentului.

Pe de altă parte, Barna a acuzat AUR că ar fi un „partid de extremă” şi le-a reproşat reprezentanţilor acestuia că dau dovadă de ipocrizie.

„În momentul de faţă, avem în Parlament un partid care a confirmat astăzi că este un partid de extremă, un partid care nu pentru reprezentarea cetăţenilor luptă, pentru că – şi aţi văzut ridicolul situaţiei – cei de la AUR spuneau în Parlament că vor să blocheze posibilitatea Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe această lege a certificatului verde, când ei cu câteva clipe înainte votaseră abilitarea Guvernului pentru a emite ordonanţe. Deci este o ipocrizie fără seamăn şi o confirmare că nu vorbim de reprezentarea cetăţenilor, ci pur şi simplu de agendele personale ale unor personaje”, a spus Barna.

Liderul USR a fost de părere că impunerea certificatului digital la locul de muncă ar trebui să îi vizeze şi pe demnitari.

„Fără doar şi poate. Aici nu e niciun fel de imunitate – Doamne fereşte! Sper că nu pretinde cineva că ar exista o imunitate pe o astfel de măsură pentru vreun funcţionar sau demnitar al statului”, a spus Barna.

Ultima ora:

ObservatorGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

PoliticOana Țoiu, despre victimele violenței domestice: ”Nu poate nimeni în locul lor să apeleze la autorități, însă sunt câteva lucruri care le pot fi de ajutor”

EconomieGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

ExternRadu Carp: Umbra lui Putin în Italia post-Draghi – între Rousseau şi Montesquieu

SocialNicoleta Munteanu: Povestea româncei care este parteneră într-o companie care are în responsabilitate peste 6 miliarde de euro şi care a dezvoltat singură un program unic pentru copiii din toate şcolile din România

EvenimenteFlavia Popa şi Ciprian Stănescu – Climate Change Summit şi cum schimbăm paradigma mediului

CulturaDan Mircea Cipariu: ORLAN, file de corp și auto-hagiografie

EditorialAlexandru Grumaz: După Putin ultranaționaliști? (III) (lecții din războiul din Ucraina)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe