Matei Bogdan
Publicat în 6 mai 2020, 09:34 / 124 elite & idei

Dan Barna: „După 15 Mai, va fi esenţială responsabilitatea personală; USR pregăteşte propuneri pentru perioada de tranziţie”

Dan Barna: „După 15 Mai, va fi esenţială responsabilitatea personală; USR pregăteşte propuneri pentru perioada de tranziţie”

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, anunţă că USR pregăteşte un plan de propuneri concrete pentru ca perioada de tranziţie spre normalitate să fie cât mai scurtă, subliniind totodată că după renunţarea la starea de urgenţă va fi „esenţială” responsabilitatea personală.

„Esenţială după 15 mai, când se va renunţa la starea de urgenţă, va fi responsabilitatea personală. Oricâte măsuri va lua statul, felul în care alegem să ne comportăm în societate rămâne principalul factor prin care putem să ne influenţăm pozitiv vieţile şi să ne întoarcem cât mai repede la normalitate. La şcoală, la serviciu sau la o întâlnire ce nu poate fi amânată, suntem fiecare responsabili pentru cel de lângă noi şi asta nu trebuie să se schimbe niciodată. Nici chiar când pandemia va deveni amintire”, a scris liderul USR pe Facebook.

El a adăugat că în aceste luni „majoritatea covârşitoare” a românilor a înţeles riscurile şi a respectat toate regulile necesare pentru ca pandemia să poată fi adusă sub control.

„Este meritul lor că acum foarte multe business-uri se pot deschide, oamenii se pot întoarce la muncă, iar economia poate încerca un restart. Împreună cu colegii din USR, pregătim un plan de propuneri concrete pentru ca perioada de tranziţie spre normalitate să fie cât mai scurtă. Până atunci însă, am încredere că şi după 15 mai vom şti să avem grijă unii de alţii”, a menţionat Barna.

www.bursa.ro

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe