Matei Bogdan
Publicat în 16 decembrie 2020, 10:22 / 88 elite & idei

Dan Barna – propuneri pentru Orban şi Kelemen, cu scopul deblocării negocierilor de formare a viitorului Guvern

Dan Barna – propuneri pentru Orban şi Kelemen, cu scopul deblocării negocierilor de formare a viitorului Guvern

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna le-a propus, marţi, liderilor PNL şi UDMR, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor, pentru deblocarea negocierilor privind coaliţia de guvernare, să ocupe toţi trei funcţii de vicepremieri în viitorul Cabinet, iar pentru şefia Camerei Deputaţilor să candideze Cătălin Drulă de la USR.

„Îi propun lui Ludovic Orban şi lui Kelemen Hunor să intrăm împreună în acest guvern ca vicepremieri, dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru viitorul României. Un guvern în care premierul – care va fi acela – va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coaliţie va fi un guvern care arată serios, va fi un guvern care va fi credibil,şi va fi un guvern care nu va mai avea nevoie de comitete şi comisii colaterale pentru luarea unor decizii. Va fi un guvern prin care le transmitem românilor că suntem concentraţi pentru ceea ce înseamnă pandemie, că suntem concentraţi pe ceea ce înseamnă găsirea unor soluţii pentru locurile de muncă, că suntem concentraţi pe ceea ce înseamnă o coaliţie stabilă, asumată de adevărat de cele trei forţe politice, şi nu o coaliţie de conjunctură sau întâmplătoare”, a declarat Dan Barna la Parlament.

El a adăugat că toate cele trei formaţiuni au în programul de guvernare soluţii stabile, foarte bune, dar „ceea ce este cumva frustrant” este că, „deşi lucrurile au mers bine pe programul de guevrnare”, trebuie depăşit „un blocaj aparent”.

„În felul acesta suntem gata să reluăm negocierile chiar din acest moment. Rămânem pe poziţia că este nevoie de un echilibru în alocarea poziţiilor în statul român tocmai pentru credibilitatea coaliţiei. (…) Domnule Ludovic Orban, domnule Kelemen Hunor, haideţi să fim inteligenţi, haideţi să dăm un mesaj responsabil după 30 de ani de balet politic”, a încheiat liderul USR.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe