Matei Bogdan
Publicat în 12 ianuarie 2022, 16:18 / 151 elite & idei

Dan Cărbunaru: Cazurile COVID au crescut față de săptămâna trecută cu 50%

Dan Cărbunaru: Cazurile COVID au crescut față de săptămâna trecută cu 50%

Cazurile COVID au crescut față de săptămâna trecută cu 50%, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă. Datele i-au fost furnizate de ministrul Rafila. Autoritățile răspund întrebărilor legate de eventuale noi restricții, pe măsură ce COVID se răspândește.

Întrebat, miercuri, despre eventuale noi restricții, în condițiile în care Capitala a depășit incidența de 3 la mie, ministrul de Interne Lucian Bode a răspuns că la depășirea acestei incidențe intră în vigoare automat anumite măsuri: restaurantele coboară la o capacitate de 30% de la 50%, rămân în vigoare măsurile adoptate în urmă cu o săptămână legate de telemuncă, purtarea obligatorie a măștii, alte activități cu 30% și păstrarea distanței de 2 metri între persoane.

„Sigur că astăzi ministrul Rafila a prezentat o poză a momentului. Nu vreau să intru în mai multe detalii pentru că nu este de competența mea”, a spus Bode, adăugând că mai multe date vor fi prezentate joi.

Întrebat despre limitarea numărului de pasageri în mijloacele de transport în comun, Bode a răspuns că va aplica legea așa cum i se va spune, dar soluții s-au găsit și anul trecut.

Bode a fost completat de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, care a spus că din datele prezentate de Alexandru Rafila a reieșit că există o creștere de 50% față de săptămâna trecută a cazurilor de îmbolnăviri.

„Din fericire, numărul celor care au nevoie de spital este foarte mic: 44 de internări din cele 8.600 de cazuri raportate. De asemenea, dintre locurile la terapie intensivă, aproximativ 1.500 operaționale, astăzi 417 erau ocupate cu bolnavi afectați de virus COVID-19. În privința antiviralelor, domnul ministru a anunțat că până la sfârșitul acestei luni ar putea deja fi disponibil primul medicament în centrele de evaluare”, a menționat Cărbunaru.

www.stiripesurse.ro

Ultima ora:

ObservatorGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

PoliticOana Țoiu, despre victimele violenței domestice: ”Nu poate nimeni în locul lor să apeleze la autorități, însă sunt câteva lucruri care le pot fi de ajutor”

EconomieGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

ExternRadu Carp: Umbra lui Putin în Italia post-Draghi – între Rousseau şi Montesquieu

SocialNicoleta Munteanu: Povestea româncei care este parteneră într-o companie care are în responsabilitate peste 6 miliarde de euro şi care a dezvoltat singură un program unic pentru copiii din toate şcolile din România

EvenimenteFlavia Popa şi Ciprian Stănescu – Climate Change Summit şi cum schimbăm paradigma mediului

CulturaDan Mircea Cipariu: ORLAN, file de corp și auto-hagiografie

EditorialAlexandru Grumaz: După Putin ultranaționaliști? (III) (lecții din războiul din Ucraina)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe