Matei Bogdan
Publicat în 22 noiembrie 2022, 19:35 / 37 elite & idei

Dan Cărbunaru: „Primul an de implementare a PNRR a adus 6 miliarde de euro în România”

Dan Cărbunaru: „Primul an de implementare a PNRR a adus 6 miliarde de euro în România”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, că primul an de implementare a PNRR a inclus şi o serie întreagă de sume care au intrat în România, sunt peste 6 miliarde de euro, şi este vident că această sumă este dificil, mai ales în primul an de implementare, să fie contractată, relatează News.ro.

„Primul an de implementare a PNRR a inclus şi o serie întreagă de sume care au intrat în România, mă refer şi la prefinanţare şi la prima tranşă din banii pe care România i-a primit pentru PNRR, împreună sunt peste 6 miliarde, 6,3 miliarde de euro”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernul.

Dan Cărbunaru a precizat că „evident că această sumă este dificil, mai ales în primul an de implementare, să fie contractată”.

„Alături de cele 4,7 miliarde de euro, bani pe care România deja i-a absorbit în acest an, în afara celor 6,3 miliarde primiţi prin PNRR, prin programele operaţionale aferente cadrului financiar 2014-2020, suntem, dacă am cumula cele două sume, la 11 miliarde de euro”, a menţionat Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai afirmat că există un ritm în care contractarea funcţionează şi aceşti bani au început să producă deja efecte şi se va vedea asta în perioada următoare.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

PoliticCristian Bușoi: Felicitări Ambasadei României în Belgia

EconomieDan Mircea Cipariu: Povestea PNRR trebuie privită din perspectiva următoarelor provocări

ExternCristian Unteanu: Ajutorul pentru Ucraina pe timp de război – ce țări ajută? Cum? La ce nivel? Cu ce?

SocialOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

EvenimenteMihai Manole: Suntem onorați să primim premiul pentru „Public Transportation Partner 2021 – 2022 in Romania”, în cadrul Vertiv Roadshow 2022 – Bucharest

CulturaFlaviu Predescu: Condeie române în Italia. Invitată scriitoarea Camelia Morda Baciu

EditorialAlexandru Grumaz: O pace imposibilă!Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe