OraNoua.ro
Publicat în 22 februarie 2012, 08:20 / 286 elite & idei

Dan Dungaciu: Exista nevoia unui nou tip de relationare cu Federatia Rusa

Dan Dungaciu: Exista nevoia unui nou tip de relationare cu Federatia Rusa

Mai puţin de două săptămâni îi despart pe ruşi de alegerile prezidenţiale, cu Vladimir Putin în ipostaza de favorit. Dar votul a început deja, încă de vineri. Dan Dungaciu, analist de politică externă, specializat în spaţiul ex-sovietic, a comentat situaţia la Ora de Ştiri a TVR.

„Marea miza a lui Putin este sa castige alegerile din primul tur” sustine profesorul Dan Dungaciu. „Daca nu face asta, inseamna ca in al doilea tur va permite o mare manifestatie la Moscova” considera Dungaciu. Posibilitatea mobilizarii unui numar mare de oameni din Moscova si Sankt Petersburg intre cele doua tururi de scrutin si posibilitatea aparitiei unei noi „revolutii portocalii” este principala temere a liderului rus insa implicatiile economice ale schimbarilor din Rusia vor influenta pe termen lung pozitia Romaniei.

„Daca oamenii de afaceri germani isi vor muta afacerile in Federatia Rusa, atunci Romania va avea enorm de multe probleme deoarece risca sa fie ocolita de investitii” spune Dan Dungaciu care evidentiaza si riscul ca Estul Europei sa dispara de pe harta marilor proiecte ale investitorilor occidentali. Concluzia profesorului a subliniat ca exista nevoia unui nou tip de relationare cu Uniunea Europeana, cu Germania si cu Federatia Rusa in contextul „europenizarii” Rusiei pe termen lung.

VIDEO: Dan Dungaciu la Ora de Știri a TVR:

http://www.tvr.ro/articol.php?id=120808&c=6996

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe