OraNoua.ro
Publicat în 22 februarie 2012, 08:20 / 331 elite & idei

Dan Dungaciu: Exista nevoia unui nou tip de relationare cu Federatia Rusa

Dan Dungaciu: Exista nevoia unui nou tip de relationare cu Federatia Rusa

Mai puţin de două săptămâni îi despart pe ruşi de alegerile prezidenţiale, cu Vladimir Putin în ipostaza de favorit. Dar votul a început deja, încă de vineri. Dan Dungaciu, analist de politică externă, specializat în spaţiul ex-sovietic, a comentat situaţia la Ora de Ştiri a TVR.

„Marea miza a lui Putin este sa castige alegerile din primul tur” sustine profesorul Dan Dungaciu. „Daca nu face asta, inseamna ca in al doilea tur va permite o mare manifestatie la Moscova” considera Dungaciu. Posibilitatea mobilizarii unui numar mare de oameni din Moscova si Sankt Petersburg intre cele doua tururi de scrutin si posibilitatea aparitiei unei noi „revolutii portocalii” este principala temere a liderului rus insa implicatiile economice ale schimbarilor din Rusia vor influenta pe termen lung pozitia Romaniei.

„Daca oamenii de afaceri germani isi vor muta afacerile in Federatia Rusa, atunci Romania va avea enorm de multe probleme deoarece risca sa fie ocolita de investitii” spune Dan Dungaciu care evidentiaza si riscul ca Estul Europei sa dispara de pe harta marilor proiecte ale investitorilor occidentali. Concluzia profesorului a subliniat ca exista nevoia unui nou tip de relationare cu Uniunea Europeana, cu Germania si cu Federatia Rusa in contextul „europenizarii” Rusiei pe termen lung.

VIDEO: Dan Dungaciu la Ora de Știri a TVR:

http://www.tvr.ro/articol.php?id=120808&c=6996

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe