OraNoua.ro
Publicat în 25 iunie 2014, 21:36 / 496 elite & idei

Dan Dungaciu la Chișinău: Proiectul european, zonă de bunăstare (VIDEO)

Dan Dungaciu la Chișinău: Proiectul european, zonă de bunăstare (VIDEO)

Calea europeană este singura reţetă de dezvoltare şi de modernizare pe care o are astăzi Republica Moldova, consideră mai mulţi experţi politici şi economici. Vectorul european trebuie menţinut în ciuda presiunilor care vin din est. Numai în așa mod proiectul european al Republicii Moldova îşi va îndeplini scopul final, acela de a asigura o viaţă mai bună pentru fiecare cetăţean în parte.

În ciuda trecutului sovietic, majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova tind astăzi spre valorile europene, de aceea este necesar ca acest mod de viaţă să fie oficializat şi printr-un tip de apartenenţă, consideră Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice al Academiei Române.

Fostul premier, în prezent om de afaceri, Ion Sturza, afirmă că scopul proiectului european este crearea unei zone de bunăstare, iar acum Moldova are şansa să i se alăture.

În opinia experţilor, integrarea europeană trebuie dusă până la capăt, chiar dacă presupune eforturi considerabile pentru următorii ani.

Mihai Ghimpu, fostul Președinte al Republicii Moldova si Presedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Dorin Chirtoacă, Primar General al mun. Chișinău, Valeriu Munteanu și Gheorghe Brega, deputați ai Partidului Liberal, Ion Apostol, Secretarul general al PL, precum și alți invitați au participat la lansarea, în premieră în Republica Moldova, a volumului  „7 teme fundamentale pentru România”, proiect al Clubului România, editat de Grupul RAO. Lansarea cărții a avut loc marți, 24 iunie 2014.

Volumul reuneşte analizele a nu mai puţin de 59 de personalităţi din administraţie, economie, finanţe, cultură şi media, ce disecă din diferite perspective şapte teme presante pentru societatea românească, reunite în tot atâtea capitole: Europa la răscruce, Moldova ante portas, România în noua eră digitală, Revoluţiile, Economie, Mecanismele gripate ale politicii româneşti, provocări religioase postseculare în contexte geopolitice seculare. Proiectul a fost coordonat de Dan Dungaciu, Vasile Iuga şi Marius Stoian şi beneficiază de o prefață semnată de  George-Cristian Maior.

VIDEO DAN DUNGACIU PUBLIKA.MD

Ultima ora:

ObservatorMihai Precup: Nu vor mai fi mandate provizorii în consiliile de administraţie

PoliticMircea Geoană: România ar putea fi prima ţară europeană care să se alăture Antantei pentru protecţia mediului

EconomieMihai Precup: Nu vor mai fi mandate provizorii în consiliile de administraţie

ExternTeodor Baconschi: 33 de ani de la reunificarea Germaniei. De ce Berlinul rămâne stindardul democrației europene

SocialRadu Carp, despre softurile anti-plagiat

EvenimenteLuca Niculescu: O întălnire extrem de interesantă cu senatorii și deputații membri în Comisia pentru sprijinirea procesului de aderare la OCDE

CulturaMireille Rădoi: Strada de C’Arte și un gând către generațiile tinere

EditorialAlexandru Grumaz: Mapa verde a generalului Mark MilleyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe