OraNoua.ro
Publicat în 26 martie 2014, 17:10 / 223 elite & idei

Dan Mihalache: 150 de ani de la înființarea Senatului

Dan Mihalache: 150 de ani de la înființarea Senatului

Regret faptul că un eveniment care ar trebui să întrunească un consens politic, fiind vorba de prestigiul unei instituții, respectiv aniversarea a 150 de ani de la înființarea Senatului, este transformat într-o temă de atac și propagandă politică.

Menționez, inclusiv spre memoria unor domni membri ai Biroului Permanent, faptul că întreg programul de aniversare a 150 de ani de la înființarea Senatului, de la manifestări și până la obiectele simbolice ce urmau a fi distribuite, a fost aprobat de Biroul Permanent în toamna anului trecut. De asemenea, Biroul Permanent a avut pe masa sa informări de etapă privind stadiul derulării acestui program, ultima în data de 10 martie, ziua în care eu mi-am depus mandatul.

De asemenea, precizez că s-a solicitat Ministerului Finanțelor o suplimentare a bugetului Senatului tocmai folosind argumentul aniversării a 150 de ani. Din sumele alocate în diferite capitole de buget, s-a utilizat o parte infimă până la data la care eu am părăsit funcția, în condiții de legalitate și cu avizul tuturor serviciilor implicate.

Desigur, este libertatea actualei conduceri a Senatului dacă va continua sau nu acest program. Sunt absolut consternat de încercarea unor reprezentanți ai PSD de a distruge, din rațiuni pur politice, un proiect la care au fost și ei parte și care ar trebui să fie un obiectiv al instituției.

Dan Mihalache,

Șeful Departamentului de Analiză Politică și Comunicare

25 martie 2014

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe