OraNoua.ro
Publicat în 30 septembrie 2015, 16:51 / 215 elite & idei

Dan Mihalache: Este răspunderea PSD și a coaliției de guvernare cât mai prelungesc criza din țară

Dan Mihalache: Este răspunderea PSD și a coaliției de guvernare cât mai prelungesc criza din țară

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a declarat marți, în contextul în care moțiunea de cenzură inițiată de PNL a fost respinsă, că este răspunderea PSD și a coaliției de la guvernare cât mai prelungesc criza din țară.

„Din punctul nostru de vedere, Opoziția și-a exercitat dreptul constituțional de a depune o moțiune de cenzură în această sesiune. Din acest moment, cel puțin pentru această sesiune, este răspunderea PSD și a coaliției de guvernare de a decide cât mai prelungește această criză pe care de la distanță o percep mai bine în ce privește consecințele ei asupra imaginii României. Este răspunderea PSD și a coaliției în momentul de față”, a spus Mihalache cu privire la respingerea moțiunii de cenzură.

El a susținut că Administrația Prezidențială colaborează cu Guvernul, conform Constituției și legii.

„Colaborăm în parametrii Constituției și a legii, dar există o evidentă problemă pe care doar PSD se face că nu o vede”, a afirmat Dan Mihalache.

Întrebat cu privire la declarațiile premierului Victor Ponta care a susținut că relațiile pe care le are cu președintele României, Klaus Iohannis, nu funcționează așa cum trebuie și așa cum și-ar dori, Mihalache a răspuns: „Este foarte greu de colaborat cu un prim-ministru trimis în judecată”.

Consilierul prezidențial Dan Mihalache face parte din delegația care îl însoțește pe președintele Klaus Iohannis în vizita pe care o efectuează în SUA, cu ocazia summitului ONU.

Moțiunea de cenzură „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, inițiată de liberali, a fost respinsă marți în ședința de plen a Parlamentului.

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe