OraNoua.ro
Publicat în 15 iulie 2015, 17:29 / 197 elite & idei

Dan Mihalache: N-aș vrea să fiu în situația penibilă să furnizez e-mail-urile pe care Ponta mi le-a dat

Dan Mihalache: N-aș vrea să fiu în situația penibilă să furnizez e-mail-urile pe care Ponta mi le-a dat

Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, a afirmat sâmbătă seară că tema majorării salariilor demnitarilor a fost inițiată și prezentată președintelui Klaus Iohannis la începutul acestui an, declarând că nu vrea să fie pus ”în situația penibilă” în care să facă publice e-mail-uri pe acest subiect trimise de Victor Ponta.

„Tema majorării indemnizațiilor demnitarilor e una veche, e una la care domnul Victor Ponta a subscris și a inițiat-o, e o discuție care datează de la începutul acestui an și n-aș vrea să fiu pus în situația penibilă să furnizez e-mail-urile pe care domnia sa mi le-a dat personal, (…) cu grilele privind salarizarea demnitarilor și entuziasmul pe care îl avea la momentul respectiv”, a susținut Mihalache, la Antena 3.

Acesta a mai adăugat că i se pare „extrem de incorect” din partea premierului să nu recunoască faptul că ideea creșterii salariilor demnitarilor i-a aparținut.

„A discutat cu președintele României și a discutat cu mine această temă și mi se pare extrem de incorect. (…)

Era discuția de a începe cu majorarea salariilor demnitarilor bazată pe un argument destul de solid, anume că, în momentul de față, chiar și la noi, la Administrația Prezidențială, sunt funcționari detașați de la MAE, de la Ministerul de Justiție și care câștigă mai mult decât chiar președintele României, ceea ce e o situație absolut ciudată. (…) Incorectă mi se pare conduita de acum a domnului prim-ministru Victor Ponta, care neagă faptul că, de fapt, această idee a pornit inclusiv de la domnia sa. Pot înțelege rațiuni de calcul politic. Nu pot înțelege ipocrizia și minciuna”, a mai susținut Dan Mihalache.

Premierul Victor Ponta a anunțat că va amâna aplicarea ordonanței de creștere a salariilor demnitarilor și a precizat că nu a fost de acord cu această majorare.

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe