Adriana
Publicat în 26 aprilie 2017, 14:11 / 81 elite & idei

Dan Mihalache, participare la ceremonia de comemorare a Holocaustului, organizată de Sinagoga Pinner din Londra

Dan Mihalache, participare la ceremonia de comemorare a Holocaustului, organizată de Sinagoga Pinner din Londra
+ Observator

Duminică am participat, în calitate de vorbitor special, alături de dl Leslie Kleinman, supravieţuitor, la ceremonia de comemorare a Holocaustului, organizată de Sinagoga Pinner din Londra. Comemorarea s-a circumscris temei „De la teroare la toleranţă”.
Am punctat, cu această ocazie, importanţa pe care o are menţinerea vie a memoriei Holocaustului în educarea tinerei generaţii şi în lupta pentru combaterea antisemitismului şi a oricăror forme de rasism. Totodată, am evocat experienţa personală, în dubla calitate de cadru didactic şi om politic, cu privire la percepţia socială asupra Holocaustului.
Cu referire la rezultatele obţinute de România, în 2016, pe parcursul exercitării preşedinţiei IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance), am menţionat adoptarea definiţiei de lucru a antisemitismului, apreciind că, astfel, au fost setate noi standarde calitative în activitatea organizaţiei.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe