Matei Bogdan
Publicat în 13 mai 2020, 16:22 / 193 elite & idei

Dan Mihalache: Sărbătorim #ZiuaEuropei într-un context complicat, apăsător pentru noi toți

Dan Mihalache: Sărbătorim #ZiuaEuropei într-un context complicat, apăsător pentru noi toți

Sărbătorim #ZiuaEuropei într-un context complicat, apăsător pentru noi toți.

Europa a fost pentru noi, românii, mai mult decât un proiect politic și economic. A fost o aspirație. O aspirație de a fi parte a unei comunități de valori, o aspirație spre libertate, spre economia de piață. A fost aspirația unei națiuni de a participa într-o alcătuire de state, cu forța și cu valorile sale.

Această aspirație a fost împlinită de o generație care și-a asumat acest obiectiv, iar astăzi putem spune fără teama de a greși că suntem un membru egal al comunității democratice și europene.
Dacă astăzi românii pot călători, munci, studia în toată Uniunea Europeană, asta este datorită faptului că România aparține de drept, și nu doar spiritual, Uniunii Europene.

Este un moment în care putem reflecta la viitorul Uniunii Europene, dar și la viitorul nostru în cadrul Uniunii Europene. Este un moment în care ne gândim la trecut, la prezent și mai ales putem proiecta un viitor durabil pentru România și pentru Uniunea Europeană.

La mulți ani, Uniunea Europeană!
La mulți ani, România!

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe