Adriana
Publicat în 19 martie 2013, 23:41 / 132 elite & idei

Dan mIrcea Cipariu, candidat la conducerea Uniunii Scriitorilor

Dan mIrcea Cipariu, candidat la conducerea Uniunii Scriitorilor
+ Observator

Scriitorul Dan Mircea Cipariu si si criticul literar Nicolae Manolescu, actualul presedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), vor candida la presedintia USR, la alegerile care vor avea loc in septembrie – octombrie 2013, scrie AgentiadeCarte.ro, citand Mediafax.

Statutul Uniunii Scriitorilor din Romania a fost modificat pe 12 martie 2013 si ii permite si lui Nicolae Manolescu, care se afla la al doilea mandat la conducerea USR, sa candideze pentru un al treilea mandat in functia de presedinte al Uniunii.

Dan Mircea Cipariu – care a candidat si in urma cu patru ani pentru functia de presedinte al USR – a confirmat ca isi va depune si anul acesta candidatura pentru preluarea conducerii Uniunii Scriitorilor.

“Nu pot sa ii dezamagesc pe sustinatorii mei de acum patru ani, care m-au votat, si nici pe cei noi, care vor sa ma voteze. Noua formula de votare aprobata de Consiliu este una mai democratica decat cea de acum patru ani. E sanatos pentru democratia Uniunii Scriitorilor sa fie mai multe candidaturi cu solutii la problemele cu care se confrunta scriitorul roman contemporan. Eu as fi foarte bucuros sa avem programe manageriale de calitate”, a spus Dan Mircea Cipariu.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe