Adriana
Publicat în 19 martie 2013, 23:41 / 351 elite & idei

Dan mIrcea Cipariu, candidat la conducerea Uniunii Scriitorilor

Dan mIrcea Cipariu, candidat la conducerea Uniunii Scriitorilor
+ Observator

Scriitorul Dan Mircea Cipariu si si criticul literar Nicolae Manolescu, actualul presedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), vor candida la presedintia USR, la alegerile care vor avea loc in septembrie – octombrie 2013, scrie AgentiadeCarte.ro, citand Mediafax.

Statutul Uniunii Scriitorilor din Romania a fost modificat pe 12 martie 2013 si ii permite si lui Nicolae Manolescu, care se afla la al doilea mandat la conducerea USR, sa candideze pentru un al treilea mandat in functia de presedinte al Uniunii.

Dan Mircea Cipariu – care a candidat si in urma cu patru ani pentru functia de presedinte al USR – a confirmat ca isi va depune si anul acesta candidatura pentru preluarea conducerii Uniunii Scriitorilor.

“Nu pot sa ii dezamagesc pe sustinatorii mei de acum patru ani, care m-au votat, si nici pe cei noi, care vor sa ma voteze. Noua formula de votare aprobata de Consiliu este una mai democratica decat cea de acum patru ani. E sanatos pentru democratia Uniunii Scriitorilor sa fie mai multe candidaturi cu solutii la problemele cu care se confrunta scriitorul roman contemporan. Eu as fi foarte bucuros sa avem programe manageriale de calitate”, a spus Dan Mircea Cipariu.

Ultima ora:

ObservatorCodrin Scutaru, Andrei Stoian: Summit-ul NATO din Washington. Competiția pentru Casa Albă

PoliticMarcel Ciolacu: Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești

EconomieMihai Precup: In Tokyo – Japonia | Consolidarea cooperării economice româno-nipone

ExternAlexandru Grumaz: Este Ordinea Mondială într-o spirală descendentă!? Avem o criză a rachetelor nucleare tactice în Europa?

SocialCarmen Elena Cirnu: 🌟 Major Milestone Achieved! 🌟

EvenimenteVictor Vevera: ICI București este prezent la conferința „ Lumea Geospațială: 20 de ani de comunitate geospațială ” 2024

EditorialRadu Puchiu: Am moderat o nouă întâlnire pe care Aspen Institute Romania a organizat-o ca parte a Programului Technology & Society

CulturaCristina Popescu: Municipiul Cluj-Napoca, 1900 de ani de atestare documentarăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe