OraNoua.ro
Publicat în 14 martie 2012, 03:23 / 379 elite & idei

Dan Mircea Cipariu: CNA trebuie să oprească propaganda politică de zi cu zi pe care OTV o face PP-DD!

Dan Mircea Cipariu: CNA trebuie să oprească propaganda politică de zi cu zi pe care OTV o face PP-DD!

AgențiadeCarte.ro publică o Scrisoarea deschisă semnată de scriitorul și jurnalistul Dan Mircea Cipariu adresată președintelui Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), dl. Răzvan Popescu, prin care solicită oprirea propagandei politice de zi cu zi pe care OTV o face PP-DD. Scrisoarea poate fi semnată de către toate organizațiile non-guvernamentale și de către toți cei care susțin acest demers.

Domnule Președinte al CNA,

Deși cazul OTV – PP-DD este cunoscut opiniei publice și Consiliului CNA, asistăm, zi de zi, la o campanie și o propagandă politică fără precedent pentru PP-DD, în afara prevederilor legale, ale deontologiei și bunului simț. OTV nu este doar organul de presă al unui partid politic, ci a devenit, fapt de neînchipuit pentru o țară europeană, locul de racolare a membrilor săi de partid și al unor ședinte de partid. Principiile și obligațiile din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, precum și a Deciziei CNA 38 din 18 februarie 2003, care interzice publicitatea politică cu excepția perioadelor de campanie electorală, sunt încălcate ori denunțate, zi de zi, de OTV – PP-DD. Vă amintesc câteva dintre prevederile legale necesare pentru a analiza programele propagandistice ale postului de televiziune și ale partidului aflate sub conducerea domnului Dan Diaconescu. OTV – PP-DD nu asigură pluralismul politic și informarea obiectivă a publicului prin reprezentarea corectă a faptelor și evenimentelor; nu favorizează libera formare a opiniilor (articolul 3); nu încurajează și facilitează exprimarea pluralistă a curentelor de opinie, nu reflectă campaniile electorale în mod echitabil, echilibrat și imparțial (articolul 26 și 27); OTV – PP-DD aduce ofense convingerilor politice ale telespectatorilor (articolul 29). De asemenea, amintesc aici Decizia CNA nr. 38 din 18 februarie 2003 privind publicitatea politică și publicitatea referitoare la exercitarea unor profesii: „Publicitatea politică este interzisă cu excepţia perioadelor de campanie electorală”.

Domnule Preşedinte al CNA,

În temeiul articolului 88 din Legea 504/2002, vă solicit, urmare a acestei Scrisori deschise, să vă exercitaţi activitatea de control faţă de încălcarea repetată a legii de către OTV – PP-DD. Decizia firească a CNA este oprirea fără echivoc şi alte subterfugii a propagandei politice de zi cu zi pe care OTV o face PP-DD. Lipsa unei astfel de reacţii va acredita ideea de complicitate a CNA cu un pseudojurnalist şi pseudopolitician.

În speranţa rezolvării cu celeritate a solicitării noastre,

Dan Mircea CIPARIU,
Scriitor, preşedintele Asociaţiei EURO CULTURART, publisher-ul www.agentiadecarte.ro

Scrisoare deschisă adresată Domnului Răzvan Popescu, Preşedintele CNA

Susţin această Scrisoare deschisă:
Mihai Zgondoiu, artist vizual, coordonatorul galeriei Atelier 030202
Dorina Cioplea, artist vizual, editor coordonator www.agentiadecarte.ro
Andra Rotaru, scriitor, editor coordonator www.agentiadecarte.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe