Adriana
Publicat în 24 iulie 2012, 18:17 / 195 elite & idei

Dan Mircea Cipariu: DA! Dreptate si Adevar pentru Traian Basescu!

Dan Mircea Cipariu: DA! Dreptate si Adevar pentru Traian Basescu!
+ Observator
Lumea noastra romaneasca a devenit in ultimii ani de domnie ai lui Traian Basescu tot mai polarizata, tot mai incarcata de tensiuni si frustrari sociale, tot mai lipsita de valori autentice si de bun simt. Totul a pornit de la Alianta DA – Dreptate si Adevar condusa de Traian Basescu, alianta in care am crezut si pe care am votat-o cu gandul ca macar si simpla performare a unor cuvinte precum Dreptate si Adevar poate atrage realitatea acestor principii pentru milioanele de romani saraciti pana la marginea neagra a subzistentei.
Milioane de suflete au fost lasate, insa, fara nicio speranta sociala si de existenta. Suntem si noi, conform statisticilor oficiale!, fruntasii Europei la analfabetism (6% dintre romani nu stiu carte, fata de 2% in Bulgaria si 1% in Ungaria!), numarul de decese cauzate de cancer intr-un an (46.5000!),”boala saracului” (TBC, adica!, bolnavii din tara noastra sunt de 8 ori mai numerosi decat cei din Europa de Vest!), decese provocate de bolile de ficat, numarul infectiilor de sifilis, rata mortalitatii infantile (22,9%, cea mai mare din Europa, comparativ cu 5,72% cat este media inregistrata pentru celelalte tari ale Uniunii Europene!), decesele cauzate de infarctul miocardic acut, imbolnaviri cu hepatita A, mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin (cu un risc de 6,3 ori mai mare decat media europeana!), numarul cazurilor grave de scolioza, infectii intraspitalicesti, migratia medicilor, abandonul copiilor, violenta in scoli, exportul de prostituate, coruptie, accidente rutiere soldate cu morti si raniti grav, cresterea standard de TVA intre 2011 si 2010 (de la 19 la 24%!), lipsa de dusuri si toalete!

De Dreptatea si Adevarul Epocii Traian Basescu s-a ales praful si pulberea! Cultura dialogului a fost inlocuita cu dialogul surzilor si al talibanilor care asteapta cu voluptate orice denunt calomnios si multa, tot mai multa violenta si agresivitate verbala. Nu mai suntem atenti la nuante, la detalii si, mai cu seama, la argumentul Celuilalt. Celalalt este, in cel mai fercit caz, un rau necesar care trebuie combatut ori anihilat! DA-ul pentru Traian Basescu pe care o sa-l stampilez la referendumul de pe 29 iulie 2012 poate insemna Dreptatea si Adevarul pe care presedintele Romaniei ultimilor ani le merita cu asupra de masura!

Imi dau seama tot mai mult ca Traian Basescu este in acest moment raul cel mai mare pentru Romania. Pentru ca el a reusit sa perfectioneze tot ce avea mai tribal, mai birocratic si mai corupt Romania in ultimii 20 de ani. Presedintele-jucator a tabloidizat discursul public, reprezentarea oficiala a statului si temele identitare ale natiunii. A sfarsit cu tema modernizarii tarii prin impunerea unor principii fanariote! A cumparat sustinerea externa a regimului sau cu peschesuri si contracte, iar adversarii sai politici (laolalta cu sustinatorii sai!) au fost asigurati cu dosare, scurgeri de informatii pe surse si inregistrari ale serviciilor secrete. Metodele securistice s-au rafinat si au fost acoperite prin dezvaluiri de presa si de “breaking-news”. O Romanie, vorba poetului, din bube, mucigaiuri si noroi, asta ne lasa pe cap si pe ficat regimul Traian Basescu!

Nu vreau sa emigrez, nu vreau sa ma refugiez intr-un turn de fildes din care sa nu mai aud si sa nu mai vad cum tara mea este prilej de hahaiala si batjocura! Imi voi face Dreptate cu Votul! Voi vota pe 29 iulie 2012 in chenarul cu DA. Dreptate si Adevar pentru Traian Basescu!

Articol publicat pe www.corectnews.ro

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe