OraNoua.ro
Publicat în 3 octombrie 2012, 17:43 / 214 elite & idei

Dan Mircea Cipariu, invitat la “Vinul și Arta”

Dan Mircea Cipariu, invitat la “Vinul și Arta”

Sâmbătă, 29 septembrie 2012, ora 19.00, şi duminică, 30 septembrie 2012, în reluare, de la ora 19.00, The Money Channel TV a difuzat emisiunea “Vinul şi Arta”, realizată de Adrian şi Cătălin Păduraru.

Invitatul special al acestei ediţii este scriitorul şi jurnalistul cultural Dan Mircea Cipariu, care va prezenta telespectatorilor cea mai recentă carte a sa, “singurătatea vine pe facebook”, Editura Tracus Arte, cu 12 desene de Mihai Zgondoiu. 10 exemplare din această carte vor fi dăruite primilor 10 telespectatori care vor face comentarii despre această emisiune pe contul facebook “Vinul şi arta”. Într-un decor fastuos, un magazin de mobilă de lux aflat pe strada Franceză nr.13 din Centrul Istoric al Bucureştiului, Adrian şi Cătălin Păduraru şi Dan Mircea Cipariu stau într-o oră de tacla şi călătorie prin istoria literară şi cea a vinului care naşte mitologii şi poeme. Totul stropit cu un vin nobil de Cotnari. Spontaneitatea conversaţiei şi unicitatea apropierii dintre cei trei fac din această întâlnire unul dintre momentele care nu trebuie ratate la întâlnirea telespectatorului cu micul ecran.

“A fost o oră de colocviu, în sensul antic al acestui cuvânt, însoţit de nevoia de a întâlni Poezia şi sensurile solare ale savurării unui pahar de vin bun. Iubita mea, Dorina Cioplea, a dăruit proiectatului Muzeu Naţional al Vinului şi al Viei, prin intermediul meu şi al acestei emisiuni, un obiect-instalaţie, Poem pe sticlă, cu inscripţii din “singurătatea vine pe facebook”. O oră de nostalgii şi plonjare în adâncurile sufletului meu!”, a spus Dan Mircea Cipariu, invitatul emisiunii “Vinul şi Arta” de la The Money Channel TV.

Fotografiile ce ilustrează această ştire fac parte din proiectul “sticle pentru minte, inimă şi literatură” realizat de Ion Barbu & Mihai Barbu, care va apărea la Editura Art, într-o ediţie ce vizează bibliofilia.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe