Adriana
Publicat în 9 octombrie 2012, 18:04 / 227 elite & idei

Dan Mircea Cipariu: Pe Facebook găsim toate păcatele postmodernismului. Ne lipseşte însă esenţa comunicării

Dan Mircea Cipariu: Pe Facebook găsim toate păcatele postmodernismului. Ne lipseşte însă esenţa comunicării

Marţi, 2 octombrie, la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat a avut loc lectură publică prilejuită de lansarea volumului de poezie „SINGURĂTATEA VINE PE FACEBOOK”, autor Dan Mircea Cipariu.

„(…) Radiografiind această carte sesizăm că poetul cristalizează într-o formulă proprie motivul singurătăţii îngemănat cu marile obsesii ale poeziei româneşti contemporane. Prin pătrunderea esenţelor liricii, poetul pune în evidenţă legătura sa cu lumea virtuală, dar şi cu cea reală. (…)”  a subliniat, în „Geografia singurătăţii la Dan Mircea Cipariu” din cuvântul de deschidere a acestui eveniment deosebit, Constantin Marafet. Ramniceanul a prezentat CV-ul autorului: născut la 7 septembrie 1972, absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalistică din Bucureşti, licenţiat al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, preşedinte al Asociaţiei EURO CULTURART, preşedinte al APLER, preşedinte al Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti – Secţia Poezie, preşedinte al Opera Scrisă. Ro, debut în presa literară în 1988 (SLAST), debut editorial în 1999, cu volumul „Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara”, Ed. Libra, primeşte în 2007 pentru volumul de poeme „Tsunami”, Ed. Brumar, 2006, Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti.

În cuvântul său, Dan Mircea Cipariu a specificat: „O zi fastuoasă. Inaugurez un turneu în 16 oraşe prin ţară. Primul oraş Râmnicu Sărat. Ce-i cu cartea aceasta? Singurătatea vine pe facebook. Am fost întrebat de ce acest titlu? Din nefericire avem un trist paradox. Ne lipseşte esenţa comunicării. Pe aceste reţele de socializări găsim toate păcatele postmodernismului”.

A urmat lectura autorului, facebook dreams şi scrisori, în care eul liric, cu inteligenţă şi intuiţie realizează poezii sui-generis, o lectură amplă, nuanţată, expresivă, la care Constantin Marafet a replicat: „poeţii nu prea ştiu să recite, dar el a recitat dumnezeieşte”. Au luat cuvântul: Marian Ilie, „autorul a remarcat paradoxul acestei cărţi, înstrăinarea fiinţei umane”,  Tudor Cicu, cu o  plastică a imaginaţiei  în care concluzionează, „cu fiecare poezie, poetul îşi întârzie moartea”, au mulţumit pentru carte şi onoarea de a fi lansată la Râmnicu Sărat: Genovel Frăţilă, Victoria Muşat, Matincă Costea. Vasile Ghinea a promis autorului că viitoarea sa carte va cuprinde şi o cronică la „Singurătatea vine pe facebook”.

Articol publicat pe www.opiniabuzau.ro

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe