OraNoua.ro
Publicat în 11 octombrie 2013, 19:12 / 197 elite & idei

Dan Mircea Cipariu – Voi deveni oare un sceptic mântuit?

Dan Mircea Cipariu – Voi deveni oare un sceptic mântuit?

de Dan Mircea Cipariu

În timp ce la Casa Vernescu, într-un separeu, departe de ochii asurzitori ai celor ce făceau parte din noul Consiliu al Uniunii Scriitorilor din România (USR), echipa Nicolae Manolescu îşi savura victoria la un pahar de vin sau de whiskey, reporterul Mediafax mi-a cerut, la cald, o declaraţie de „învingător”. Iată ce a transmis lumii, în numele meu, agenţia de presă“Nu comentez votul, pentru că realitatea lui este clară. După acest vot îmi dau seama că Uniunea Scriitorilor, care a ales să continue cu aceeaşi echipă, este în aceeaşi situaţie ca acum câteva luni, adică are de rezolvat probleme de comunicare internă, probleme de marketing cultural, probleme de cultură organizaţională”.Am mai precizat, în declaraţia mea, că nu voi contesta rezultatul alegerilor, pentru că “realitatea votului a spus foarte clar ce vrea să facă Uniunea Scriitorilor în următorii cinci ani”.

În prima şedinţă de Comitet Director al USR a fost reales director de imagine dl. Nicolae Prelipceanu, cel care a intrat şi în Consiliul USR prin desemnarea scriitorului Varujan Vosganian drept prim-vicepreşedinte al USR. Dl. Nicolae Prelipceanu a fost ales, de altfel, şi în Comisia de Monitorizare, Suspendare şi Excludere, iar soţia domnului Nicolae Prelipceanu, distinsa poetă şi editoare Denisa Comănescu, a fost realeasă în Comisia pentru Relaţii Externe. Dl. Gabriel Chifu a fost reales vicepreşedinte al USR şi echipa domnului Nicolae Manolescu a fost, astfel, reîntregită, cu surle şi trâmbiţe. “Cu aceeaşi echipă, sunt sceptic că lucrurile se vor putea schimba”, am declarat agenţiei Mediafax. Sunt sceptic că se va realiza o comunicare eficientă care a început cu o stângăcie: “Luni, 8 octombrie”, în loc de luni, 7 octombrie 2013, în chiar primul comunicat dat în numele noii conduceri a USR.

Conducerea USR are de rezolvat câteva mari probleme de imagine şi de comunicare. Are de actualizat, în timp real, informaţii despre activitatea organizaţiei, despre cei peste 2400 de colegi, despre felul în care colectează şi cheltuieşte banii din Timbrul literar, despre lista celor 117 scriitori care beneficiază de indemnizaţia de merit prevăzută de Legea 118/2002, despre acordurile internaţionale din ultimii 8 ani, despre iniţiativele legislative care îi privesc în mod direct pe scriitori.

Pe confraţi îi asigur că voi face, în Consiliul şi Comitetul Director al USR, o opoziţie raţională şi, dacă va fi cazul, constructivă. Sper să nu devin în următorii cinci ani de mandat al echipei Nicolae Manolescu un sceptic mântuit!

Dan Mircea CIPARIU

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe