Adriana
Publicat în 3 aprilie 2012, 11:23 / 298 elite & idei

Dan Şova a vizitat Muzeul Holocaustului din Washington

Dan Şova a vizitat Muzeul Holocaustului din Washington

Senatorul Dan Şova, acuzat de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului că a făcut afirmaţii care neagă Holocaustul evreilor din România, a declarat că a efectuat o vizită de cinci zile la Muzeul Holocaustului din Washington şi că a citit documente despre realităţile crude ale Holocaustului, potrivit HotNews.ro.

La începutul lunii, Şova declara la Money Channel: „Datele istorice arată că la Iaşi au fost omorâţi 24 de cetăţeni români de origine evreiască de soldaţii din armată germană (…) Nu au participat soldaţi români. Este un lucru lămurit istoric”. În urma acestor afirmaţii, preşedintele PSD, Victor Ponta, l-a revocat din funcţia de purtător de cuvânt al partidului pe Dan Şova şi i-a recomandat să viziteze Muzeul Holocaustului din Washington.  Prezent vineri la Curtea Supremă la tragerea la sorţi a judecătorilor care vor face parte din Biroul Electoral Central, Dan Sova a declarat pentru HotNews.ro că în urmă cu o săptămâna a vizitat Muzeul Holocaustului din Washington. „Am studiat foarte multe documente care au legătură cu Holocaustul.  Ei au acolo peste 5 milioane de documente pe microfilm şi sunt realităţi foarte crude care ţin de ceea ce s-a intamplat”, a spus Şova.  În urma reacţiilor publice, Şova a transmis mai multe comunicate publice în care îşi exprima regretul faţă de afirmaţiile pe care le-a făcut. Senatorul PSD a transmis şi o scrisoare ambasadorului statului Israel la Bucureşti în care spune că regretă afirmaţiile şi că el nu a negat Holocaustul.

Articol publicat pe www.romanialibera.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe